AcasăNewsPonta: MAI nu este un minister de partid. Prioritatea zero, combaterea crimei...

Ponta: MAI nu este un minister de partid. Prioritatea zero, combaterea crimei organizate

Premierul Victor Ponta a participat, marti dimineata, la ceremonia de predare/preluare de mandat, la Ministerul Administratiei si Internelor. Fostul ministru Gabriel Berca i-a predat stafeta lui Ioan Rus.

Premierul Ponta s-a adresat celor prezenti la ceremonie, spunand ca el a fost cel care l-a propus pe Rus in fruntea acestui minister. „Am ales si mi-am asumat aceasta alegere, ca in fruntea structurii dumneavoastra sa se afle doi oameni cu mare experienta – Rus si Victor Paul Dobre (ministrul delegat pentru Administratie -n.r). Amandoi reprezinta propunerea mea, pentru ca-mi doresc enorm de mult un minister mult mai putin politizat. Imi doresc ca cei doi ministri, oameni cu experienta, sa dovedeasca ca poate fi liniste, pana la urma, si la ministerul dumneavoastra. Stiu foarte clar care sunt probleme financiare. Si sunt absolut hotarat, impreuna cu ministerul de Finante, sa facem ce se poate face in acest sens”, a spus premierul Ponta.

Vorbind despre cele trei obiective ale principale Ministerului, Ponta a mentionat: „1. MAI nu este un minister de partid. Deciziile nu se iau la sedii de partid. In ceea ce ma priveste aveti aceasta garantie. Vreau sa o oferiti si dumneavoastra 2. Imi doresc cu adevarat sa avem cele mai corecte alegeri din ultima perioada. Nu voi accepta ceea ce s-a intamplat, la judetul Neamt, sa nu dau mai multe exemple – datoria dumneavoastra este sa fiti cei m corecti arbitri, este foarte important sa dovediti in 2012 ca in Romania se pot asigura alegeri corecte, in care niciun partid nu este favorizat. Va rog sa luati acest mesaj foarte serios. Nu voi accepta nicio derogare in favoarea nimanui si ma gandesc si la colegii mei de partid, si la colegii din Opozitie. 3. La TV intotdeauna sunt interesante cazurile de coruptie, spectaculoase, ca fost procuror de teren stiu foarte clar ca ce influenteaza radical viata fiecarui cetatean este siguranta lui personala. Stiu ca in Romania exista un pericol real ca diverse clanuri mafiote si structuri de crima organizata sa stapaneasca zone din tara. Prioritatea zero este combatarea oricarui tip de crima organizata din Romania. Asta numai dumneavoastra puteti face, mai ales indeparatandu-i pe acei colegi ai dumneavoastra care sunt prea apropiati sau prea dependenti de astfel de structuri. Va depinde de mine sa va asigur resursele si independenta necesara. Va urez succes”, a incheiat Ponta.

author avatar
Cristina Stefan
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger