AcasăNewsPonta, la Bruxelles: Referendumul va fi organizat conform deciziei CCR

Ponta, la Bruxelles: Referendumul va fi organizat conform deciziei CCR

Victor Ponta, premierul Romaniei, a anuntat de la Bruxelles ca referendumul privind suspedarea presedintelui Traian Basescu se va organiza conform deciziei Curtii Constitutionale.

Primul ministru Victor Ponta a anuntat, miercuri, la Bruxelles, in urma intalnirii cu mai multi lideri ai Parlamentului European, ca referendumul privind suspendarea presedintelui Traian Basescu va avea locn in conformitate cu decizia judecatorilor Curtii Constitutionale.

„Referendumul va fi organizat conform deciziei CCR. Guvernul va respecta legea, voi discuta cu presedintii celor doua Camere sa ma asigur ca legea este respectata. Orice referendum organizat in Romania se va organiza in functie de Curtea Constitutionala, cred ca rezultatele vor confirma parerea populatiei, daca 50% plus unul dintre cei inscrisi pe liste vor participa, daca 9 milioane se vor prezenta la referendum. Sunt foarte optimist ca romanii vor iesi la vot”, a spus Ponta

CCR a decis, marti, ca referendumul privind suspendarea presedintelui Traian Basescu va fi validat doar daca la vot se vor prezenta peste 50% dintre persoanele care se afla pe listele de vot.

Hotararea nu a fost pe placul USL, mai multi membri ai aliantei anuntand ca referendumul va fi organizat pe baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului ce prevede ca referendumul va fi validat indifferent de numar persoane, urmand ca Traian Basescu sa fie demis daca pentru acest lucru voteaza 50% + 1 dintre alegatorii prezenti la urne.

author avatar
Ionut Zgimbau
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger