AcasăNewsPonta: "Kover nu este un prieten si nu este binevenit in Romania"

Ponta: „Kover nu este un prieten si nu este binevenit in Romania”

Premierul Victor Ponta a declarat ca actiunile presedintelui Parlamentului ungar, Kover Laszlo, sunt atent monitorizate, adaugand ca acesta „nu este un prieten”.

Victor Ponta

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat joi, la Satu Mare, ca gestul gestul presedintelui Parlamentului ungar, Laszlo Kover, de organiza o vizita neoficiala prin Transilvania face parte dintr-o strategie de radicalizare a minoritatii maghiare impotriva institutiilor statului roman, adaugand ca acesta „nu este un prieten”.

„Toata activitatea d-lui Kover Laszlo a fost si este monitorizata de catre noi tocmai pentru a se vedea daca se incalca si prevederile legale. Normele de buna vecinatate, de respect, au fost deja incalcate, d-l Kover Laszlo nu avea ce cauta in campanie electorala intr-o alta tara a Uniunii Europene pentru a sprijini un partid extremist”, a declarat Ponta, citat de Realitatea TV.

Totodata, Seful Executivului a calificat drept „provocatoare” actiunile acestuia, spunand ca Laszlo Kover „nu este un prieten.

„Este foarte clar ca d-l Kover Laszlo nu este un prieten si nu este binevenit in Romania, este foarte clar ca atitudinile sale provocatoare nu sunt intamplatoare si nu cred ca este un gest singular, cred mai degraba ca este o adevarata strategie prin care minoritatea maghiara din Romania sa fie radicalizata impotriva institutiilor statului roman si este foarte clar ca suntem toti foarte mobilizati pentru a nu-l lasa pe d-l Kover Laszlo si pe prietenii domniei sale, care stau la Budapesta si se fac ca nu stiu ce face in Romania, sa-si atinga scopurile”, a adaugat premierul Romaniei.

author avatar
Ionut Zgimbau
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger