AcasăNewsPonta: Ion Stan nu mai poate face parte din PSD. Sa-si dea...

Ponta: Ion Stan nu mai poate face parte din PSD. Sa-si dea demisia!

(foto: realitatea)

Victor Ponta a declarat ca votul parlamentarilor, care s-au pronuntat impotriva ridicarii imunitatii lui Stan, reprezinta un rezultat negativ pentru obiectivele USL. Astfel premierul ii cere deputatului sa-si prezinte demisia, declarand ca Ion Stan nu mai poate face parte din PSD.

(foto: realitatea)

“Ion Stan nu mai poate face din PSD, nici din Parlament, asa ca ar fi bine sa-si dea demisia pentru a nu se considera ca se ascunde in spatele imunitatii parlamentare”, a spus Victor Ponta, la finalul sedintei de plen.

Primul ministru a afirmat ca deja l-a instiintat pe social-democrat de hotararile luate, privind imunitatea deputatului: “L-am anuntat (pe Stan, n.r.) ca nu mai face parte din PSD si l-am sfatuit sa-si dea demisia din Parlament asa cum a facut si Trasculescu. Daca nu pleaca din PSD, organizatia din Dambovita va face acest lucru (il va exclude, n.r.)”.

Ponta a atras atentia ca singura modalitate de punere la dispozitia justitiei a lui Ion Stan este, in acest moment, demisia lui Stan, pentru ca excluderea din PSD nu atrage cu sine si pierderea imunitatii.

„In continuare Stan este cercetat, acest vot era doar pentru cercetarea in stare de arest sau de liberattate. Oricum DNA il cerceteaza in continuare, oricum DNA il trimite in judecata, indiferent de votul Parlamentului. Iar daca va fi judecat si condamnat nu are nici o importanta calitatea de deputat, oricum intri in inchisoare”, a declarat premierul.

Ponta a mai spus si ca, in opinia lui, nu trebuie sa ridici imunitatea oricum, doar pentru ca o cere DNA-ul, notand, insa, ca in acest caz se impunea punerea la dispozitia justitiei a deputatului Ion Stan.

Reamintim ca membrii camerei deputatilor s-au exprimat cu 226 de voturi „impotriva” ridicarii imunitatii parlamentare a social-democratului, Ion Stan, si doar 145 de voturi „pentru”.

author avatar
Alina Costache
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger