AcasăNewsPonta: Ioan Mang si-a dat demisia. Liviu Pop, interimar la Ministerul Educatiei

Ponta: Ioan Mang si-a dat demisia. Liviu Pop, interimar la Ministerul Educatiei

Victor Ponta

Ministrul Educatiei, Ioan Mang, si-a dat demisia, a anuntat marti premierul Victor Ponta. Interimatul la Educatie va fi asigurat de Liviu Pop.

Victor Ponta

Demisia lui Ioan Mang vine la cateva zile dupa ce acesta a fost acuzat de plagiat. Interimatul la Educatie va fi asigurat de Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, a anuntat Victor Ponta, in cadrul unei declaratii de presa. Totodata, primul-ministru a declarat ca desemnarea lui Pop a fost acceptata de presedintele Basescu.

„Ioan Mang mi-a solicitat astazi sa isi inceteze activitatea ca ministru avand in vedere situatia in care a fost pus, acuzatii care mai de care venite intr-o sarabanda pe care o cunoastem, pornite si sustinute de catre cei din PDL si UDMR. Din punctul meu de vedere, Mang are in acest moment mainile dezlegate sa-si poata apara imaginea, prestigiul si munca de atatia ani si sunt absolut convins ca, in zilele urmatoare, fara a mai avea presiunea acestei functii care se dovedeste mai dificila decat am crezut vreodata, va restabili adevarul”, a declarat premierul. „Regret situatia in care l-am pus pe Mang”, a mai spus Ponta.

Mang: Totul este un atac politic

Ioan Mang le-a explicat jurnalistilor de ce a ales sa-si dea, marti, demisia.”Nu cred ca este cazul ca pentru un lucru de care nu sunt vinovat si care se va dovedi intr-un final, sa fim atacati incontinuu pana pe 15 iunie”, a spus Mang.  Intrebat de ce nu si-a dat demisia mai devreme, ministrul a raspuns: „Am crezut ca totul este un atac politic, dar care se va opri cand sunt sesizate comisiile care sa ancheteze acest lucru si sa reluam dupa ce se termina anchta. Nu am ce sa-mi reprosez”.

196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger