AcasăNewsPonta, incotro?

Ponta, incotro?

Victoria lui Dragnea a bagat in ceata viitorul politic al fostului lider si premier pesedist

Desi premierul Sorin Grindeanu este cel care a pierdut partida cu Liviu Dragnea, Victor Ponta va plati decontul cel mai mare.

Victoria lui Dragnea a bagat in ceata viitorul politic al fostului lider si premier pesedist

Pentru fostul premier pesedist, debarcarea lui Grindeanu se inscrie intr-un sir personal de esecuri, care nu-l slabesc de aproape trei ani. Ghinionul s-a lipit de Ponta in iarna lui 2014, cand a pierdut Presedintia in fata unui nou venit pe prima scena a politicii, primarul provincial Klaus Iohannis. Dupa doar o jumatate de an de coabitare, DNA l-a incaltat pe Ponta cu primul dosar penal (cel in care este acuzat si Dan Sova), fapt care l-a determinat sa se retraga din functia de presedinte al PSD in iulie 2015. Dupa cateva luni, in toamna, tragedia de la Colectiv l-a obligat sa renunte si la aceasta functie de premier si uite asa a ramas Ponta pesedist de rand. Venirea lui Liviu Dragnea la conducerea PSD a fost o alta picatura amara, noul lider avand grija sa-l scoata imediat pe Ponta in ofsaid. De atunci si pana acum, Ponta a reusit sa ”impuste” un loc de deputat si inca un dosar penal, in rest fiind nevoit sa se multumeasca doar cu postari acide pe Facebook. Implicarea totala de partea lui Grindeanu a fost un joc pe principiul ori la bal, ori la spital, pierdut si el dupa cum se vede. Dat afara din PSD in zilele premergatoare motiunii, Ponta mai poate spera la un viitor politic doar in noul partid insailat de Daniel Constantin. Asta insa daca formatiunea va fi viabila, in caz contrar fiind posibil ca Victor Ponta sa ramana, dupa alegerile din 2020, cu eticheta de ”fost parlamentar”. Dupa trecerea motiunii, Ponta a recunoscut victoria principalului sau adversar – ”Dragnea are ce si-a dorit -toata puterea”, dar a sustinut si ca ”mai exista viata politica” si pentru el. Afirmatie care denota ca, in pofida esecurilor care il incearca, Victor Ponta a reusit sa-si pastreze optimismul.

author avatar
Simona Badulescu
719 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cand apar lasii si tradatorii,indiferent de culoarea politica,de genul:ponta,ivan,sorin,daniel etc.,pana mai ieri lingatori unde scuipa acum,incep sa produca o mare borala nationala,de unde si mirosul acestora de hoituri necriogenate,neimbalsamate.Aceste marionete cu tupeu se dau drept politicieni onorabili dar nici macar nu par.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger