AcasăNewsPonta incearca imblanzirea “scorpiilor” de la Bruxelles

Ponta incearca imblanzirea “scorpiilor” de la Bruxelles

Victor Ponta a plecat la Bruxelles cu steagul alb de pace prins in bat. ”Vom schimba directia, daca am incalcat reglementarile UE”, afirma Ponta, anterior intalnirilor cu liderii UE.

Victor Ponta s-a prezentat la raport, in fata liderilor UE

Spasit la prima vedere, Victor Ponta s-a declarat din start „increzator” in constitutionalitatea masurile luate in ultimele zile la Bucuresti. Iar debutul intalnirilor programate la Bruxelles nu a fost unul rau, din moment ce Hannes Swoboda, liderul europarlamentarilor socialisti, nu a vazut incalcari ale legilor si valorilor UE in faptele de arme ale colegilor pesedisti.

Spre deosebire de colegul sau austriac, socialistul germanul Martin Schulz, care este si presedintele PE, vede altfel lucrurile si chiar vrea ca situatia din Romania sa fie bine puricata de Comisia Europeana. ”Un prim-ministru care are o larga majoritate poate schimba Constitutia tarii sale, dar nu poate lua masuri care sa intre in contradictie cu regulile si valorile noastre.Inlocuirile rapide care au avut loc in fruntea mai multor institutii din Romania sunt cel putin stupefiante. La fel ca si tentativa, aparent structurata si planificata, de demitere a presedintelui Traian Basescu. Este foarte dubios din punct de vedere politic, dar este legal”, dadea Schulz cu barda in rudele sale damboviteane, cu putin inainte ca Ponta sa descinda la Bruxelles. Si mai dura, Viviane Reding, comisarul european pe Justitie, a decretat ca vede ”un mare pericol” in ultimele evolutii politice din Romania, motiv pentru care ar prefera ca UE sa mai supravegheze Romania ”cativa ani”, cu toate consecintele de rigoare (prima: ratarea intrarii in spatiul Schengen). In plus, Reding cere Guvernului Ponta ”actiuni concrete pentru restabilirea statului de drept”. Cu atatea suspiciuni adunate, s-a decis disecarea situatiei din Romania in plenul PE, saptamana viitoare. Ceea ce il impiedica pe Victor Ponta sa sustina ca misiunea sa a avut succes.

[poll id=”302″]

author avatar
Simona Badulescu
395 afisari

1 COMENTARIU

  1. Doar Parlamentul Romaniei poate decide daca D-l Prim Ministru a plagiat. In rest toate sunt doar calomnii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger