AcasăNewsPonta in Parlament: Interesul Romaniei nu poate fi negociat

Ponta in Parlament: Interesul Romaniei nu poate fi negociat

Victor Ponta s-a adresat marti parlamentarilor, pe tema pozitiei Romaniei in privinta bugetului UE.

Premierul a declarat ca, din punctul lui de vedere, subiectul privind pozitia pe care ar trebui sa o aiba Romania legat de bugetul alocat de UE pentru 2014-2020 este mult prea important pentru a nu se discuta in Parlament. Ba mai mult, Ponta a spus ca vrea sa auda si opinia grupurilor politice cu privire la subiect: „Parlamentul este acea unica institutie in care sunt reflectate toate deciziile electoratului. Este dreptul si datoria fiecarui parlamentar responsabil sa cunoasca aceste elemente. As fi dorit ca azi sa auzim si punctele de vedere ale grupurilor politice.”

Victor Ponta a criticat intentiile diplomatice ale presedintelui de a negocia bugetul in locul folosirii dreptului de veto. „Interesul national al Romaniei nu poate fi negociat sau pus sub semnul unui compromis. Ma consider responsabil de modul in care Romania isi apara aceste interese. Cred ca impreuna putem sa atingem aceste obiective fundamentale pentru Romania”, a sustinut primul ministru.

Ponta a mai adus in discutie si lipsa de comunicare dintre presedintie si parlament, acuzandu-l pe Basescu ca nu va reprezenta interesele tuturor, la Bruxeles. „Această informare este procedura folosita in toate statele de drept si toate tarile din UE. Fiecare premier sau presedinte, inainte de a merge sa reprezinte tara, informeaza si cere sprijinul parlamentului. Nimeni nu participa la Consiliu reprezentandu-se doar pe sine.”

author avatar
Alina Costache
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger