AcasăNewsPonta: "In disputa cu Basescu ii acord incredere lui Arafat. Are loc...

Ponta: „In disputa cu Basescu ii acord incredere lui Arafat. Are loc in guvernul USL!”

Victor Ponta

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca in ceea ce priveste reforma sanatatii, prefera opinia lui Raed Arafat, despre care spune ca ar avea loc intotdeauna intr-un guvern USL.

Victor Ponta

Ponta a afirmat ca in divergentele de opinie dintre presedintele Traian Basescu si subsecretarul de stat Raed Arafat acorda incredere acestuia din urma. El a apreciat ca punctele de vedere exprimate de Basescu arata o serie de interese „dubioase”.

„Atunci cand vine vorba de gestionarea unor sisteme importante, precum cel de sanatate publica, este mai importanta pozitia unor profesionisti cu experienta din sistem decat parerea unor politicieni. In cazul reformei din sanatate, consideram ca nu asistam la ciocnirea a doua viziuni strategice, ci la o disputa intre unul dintre putinele sisteme de succes, SMURD-ul gestionat de domnul Arafat, si o seama de interese dubioase si controversate, sustinute de presedintele Basescu”, a declarat Ponta.

El a mentionat ca eventualul guvern al USL va promova cat mai multi specialisti de calibrul lui Arafat. „Domnul Raed Arafat, precum si alti profesionisti de calibrul domniei sale, ar avea intotdeauna un loc intr-un viitor guvern al USL, pentru ca noi consideram ca principalul criteriu care trebuie sa stea la baza unei guvernari corecte este competenta”, a adaugat Ponta.

El a precizat ca USL respinge „abordarea absolut iresponsabila” a Guvernului si a presedintelui Basescu in problema noii legi a Sanatatii, asupra careia si FMI a facut observatia ca nu asigura mecanisme de control a cheltuirii banilor si nu inlcude sanctiuni pentru managerii de spitale care depasesc bugetele.

„Actuala putere propune schimbarea din temelii a sistemului de sanatate, pregatind privatizarea in masa a serviciilor medicale, fapt care ar avea drept consecinta reducerea drastica a accesului la asistenta medicala pentru milioane de romani. Puterea pregateste tranzactionarea pe bani a sanatatii romanilor, transformand aproape intreg sistemul intr-o sursa de bani pentru investitorii privati”, a declarat Ponta.

El a mai precizat ca USL solicita renuntarea la procedura de urgenta pentru adoptarea acestei legi si initierea unei dezbateri publice cat mai largi inainte de legiferare. Raed Arafat demisioneaza din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

author avatar
Ciprian Purice
206 afisari

4 COMENTARII

  1. Raed Arafat, un străin mai român decât românii

    SMURD trebuie să rămână un monopol al statului pe serviciile de urgenţă, altele decât cele de ambulanţă obişnuite. Un lucru e sigur. Orice român care mai are un dram de creier îţi doreşte ca, în cazul unui nefericit accident extrem de grav, fie rutier sau de altă natură, să audă sirenele SMURD, nu ale ambulanţei.

    Nu o dată, în situaţii dramatice, speranţa tuturor s-a îndreptat către cer sau către orizontul şoselei, aşteptând sosirea deja faimoaselor avioane sau elicoptere, ori a maşinilor de salvare şi descarcerare SMURD. Poate unora dintre noi le lua mai mult timp să sune la 112 şi să explice situaţia, decât le lua echipajelor SMURD să ajungă la locul intervenţiei.

    Nu cunosc substratul din spatele aşa zisei desfiinţări a SMURD. Nu mă interesează. Tot ce ştiu e ca sistemul funcţiona. Era şi este o mândrie naţională, deşi a plecat dintr-un oraş mic şi dintr-o inimă mare. Dispariţia sau pervertirea SMURD e împotriva intereselor acestei ţări.

    Raed Arafat, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, este forţa din spatele SMURD, cel care a ridicat acest serviciu, de la o idee la o realitate invidiată şi de marile puteri din Europa. Avem un serviciu de urgenţă care chiar funcţionează, cu greutăţile de rigoare, premiat pe plan internaţional.

    Vrem SMURD aşa cum era, lăsaţi-l pe Raed Arafat să facă ce ştie mai bine!

  2. Deci sunteti varza!!! Nu aveti nimic concret in materie de oameni- specialisti.Va bazati pe cei ce sub o forma sau alta parasesc actuala putere.

    In esenta, daca vine USL ,nu e nicio schimbare.

    Adica tot MARIA cu palaria.

    Ponta ,taci dracului din gura ca scoti numai rateuri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger