AcasăNewsPonta in contre cu Antonescu: Nu vom adopta o ordonanta pentru schimbarea...

Ponta in contre cu Antonescu: Nu vom adopta o ordonanta pentru schimbarea Curtii Constitutionale

La cateva zile dupa ce Crin Antonescu a declarat ca se doreste schimbarea judecatorilor din cadrul Curtii Constitutionale, Victor Ponta a linistit apele, anuntand ca nu se va adopta o ordonanta de urgenta in acest sens.

Victor Ponta i-a linistit astazi pe judecatorii Curtii Constitutionale, anuntandu-i ca nu ve adorpa o ordonanta de urgenta in legatura cu inlocuirea acestora. Anuntul soseste la cateva zile dupa ce, presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat ca membrii Curtii trebuie schimbati deoarece aceasta reprezinta o „rusine”.

„Dau un mesaj foarte clar de asigurare a functionarii tuturor institutiilor statului. Eu inteleg prin institutii institutii, nu persoane, pentru ca persoanele se schimba si nu se intampla nimic rau cu institutiile daca persoanele se schimba. A existat o operatiune publica de dezinformare vizavi de o activitate a Parlamentului sau Guvernului de schimbare sau limitare a independentei judecatorilor CCR. Nu a existat si nu va exista niciun fel de act normativ prin care sa fie schimbati. Exista niste prevederi constitutionale pe care le respectam. Nu exista vreo intentie de a le afecta independenta”m a explicat, miercuri, Victor Ponta, citat de RTV.

Mai mult, acesta a adaugat ca, pentru a „risipi orice fel de indoieli ale partenerilor europeni”, s-au luat deja hotarari in acest sens.
„Ministrul Justitiei a propus azi ca orice fel de sesizari referitoare la persoana sau persoanele care ocupa functiile de judecatori la CCR vor fi retrase pentru a nu mai lasa loc de interpretare. CCR si judecatorii sai sunt independenti”, a mai spus premierul Romaniei.

Declaratiile pimului-ministru sosesc la cateva zile dupa ce, in cadrul unei emisiuni tv, Crin Antonescu i-a ninfierat pe judecatorii Curtii Constitutionale.

„Miza principala, sub o forma sau alta, este intrarea in normalitate a Curtii Constitutionale. Mai explicit, inseamna schimbarea componentei acestei Curti. Presupun, pe scurt, ca parlamentul care a numit sase judecatori din noua are dreptul sa-i revoce. Eu, Crin Antonescu, consider ca in actuala componenta Curtea Constitutionala este o rusine”, a declarat liderul PNL, la Antena 3.

author avatar
Ionut Zgimbau
299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger