AcasăNewsPonta il vrea pe Dragnea prim-ministru

Ponta il vrea pe Dragnea prim-ministru

Se bate moneda pe „Dragnea premier”, dar acesta, adoptand neutralitatea de conjunctura, nu vrea sa anunte nicio propunere pentru postul de premier inainte de alegerile parlamentare.

Presedintele PSD considera ca anuntarea acestuia in momentul de fata este absolut prematura, cu atat mai mult cu cat candidatul are toate sansele sa fie distrus pana atunci. „Nu facem o propunere pe care sa o vanturam cateva luni de zile, ca pana la alegeri sa nu mai existe”, a explicat Dragnea in cadrul sedintei BPN al PSD. Marti seara, in cadrul unei emisiuni televizate, fostul premier Victor Ponta declarase ca l-ar vota pe Dragnea premier daca ar face alianta cu ALDE. „ Sustin din toata inima, cu toata convingerea un guvern PSD – ALDE condus, evident, de un social-democrat, care e normal sa fie Dragnea”, a precizat Ponta, nelasand loc de interpretare. „Sunt onorat de propunerea sau gandurile unora sau altora, numai ca PSD va face aceasta propunere dupa alegerile parlamentare”, a tinut Dragnea sa precizeze, evitand un raspuns concret la avansurile amoros-politice ale lui Ponta.

DNA ii pregateste un nou dosar lui Victor Ponta

Surse apropiate DNA au relatat ca fostul premier Victor Ponta este vizat de o ancheta a Directiei in legatura cu modul in care, printr-o hotarare de Guvern pe care a semnat-o, compania kazaha KazMunayGas a scapat de plata a 600 de milioane de dolari, datoria istorica a Rompetrol. Procurorii DNA au ridicat deja documentele privind memorandumul de intelegere cu KazMunayGas, sustin surse guvernamentale.  Dosarul ar fi  fost deschis in 2015, cand procurorii au inceput urmarirea penala in rem pentru trafic de influenta si luare de mita.  Ponta a semnat, in ianuarie 2014, o hotarare de Guvern prin care a fost adoptat memorandumul de intelegere cu kazahii care au cumparat Rompetrol, dupa ce Curtea Constitutionala s-a opus validarii prin lege a acestui memorandum, de fapt un contract comercial de stat. Procurorii considera suspecte vizitele dese ale lui Ponta in Turcia dupa semnarea memorandumului cu KazMunayGaz, plus faptul ca fostul premier folosea, in timpul acestor vizite, o cartela telefonica turceasca pentru convorbiri private.

author avatar
Catalin Dumitrescu
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger