AcasăNewsPonta il vrea pe Antonescu presedinte al comisiei de revizuire a Constitutiei....

Ponta il vrea pe Antonescu presedinte al comisiei de revizuire a Constitutiei. Referendum in toamna

Premierul Ponta a declarat ca, din punctul sau de vedere, Crin Antonescu, presedintele Senatului si copresedintele USL, ar trebui sa coordoneze comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei.

„In acest moment exista o comisie de revizuire a Constitutiei (…) Componenta acesteia trebuie revotata in plenul celor doua Camere. (…) Este foarte bine ca dl Antonescu, ca presedinte al Senatului si ca si copresedinte al USL, sa fie presedintele acestei comisii”, a mentionat Ponta.

Seful Guvernului a mai precizat ca USL-ul vrea ca noua Constitutie sa clarifice atributiile presedintelui. Cat priveste data la care va fi gata proiectul de revizuire, Ponta a raspuns: „Noi cei de la USL avem un plan ambitios din acest punct de vedere. Cred ca este necesar acel forum constitutional din experti care sa dezbata propunerile partidelor si ale societatii civile – noi am stabilit 5 mai, de Paste, dupa care in mai, iunie -si daca va fi nevoie sa prelungim sesiunile parlamentare – sa se voteze in cele doua Camere propunerea de revizuire, dupa care, probabil, in septembrie, octombrie sa avem un referendum de ratificare”, a mai spus premierul.

„In 2013 putem face o modificare de substanta a sistemului politic, in asa fel incat sa nu mai avem crize, blocaje, suspendari, intrari ale presedintelui peste Guvern, Guvern care conduce Parlamentul”, a concluzionat Ponta.

223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger