AcasăNewsPonta il tine pe Basescu legat de solul patriei

Ponta il tine pe Basescu legat de solul patriei

Hotarat sa mearga singur la Bruxelles, Victor Ponta l-a amenintat pe Traian Basescu cu blocarea avionului prezidential la sol.

Traian Basescu ramane in tara cu Constitutia, o dama bine siluita rand pe rand de politicieni

”Relatia institutionala” dintre premier si presedinte nu se reduce la amenintari si mistocareli publice, ci include si amenintari proferate in particular.

Aceasta este aeronava prezidentiala pe care Ponta nu vrea sa o vada zburand spre Bruxelles

Vigilente, ”sursele” si-au facut si de aceasta data bine treaba, astfel incat opinia publica a aflat ca Victor Ponta l-ar fi amenintat deschis pe presedinte, la intalnirea avuta la Cotroceni, ca il va bloca cu orice pret in tara: ”Nu semnez ordinul de deplasare, nu dau aprobarea de zbor. Nu aprob combustibilul necesar deplasarii (aeronavei prezidentiale – n.r.)”. Incredibila in orice alta cancelarie a lumii civilizate, scena se inscrie in firescul nostru dambovitean. Dincolo de penibilul in sine, atitudinea adoptata demonstreaza ca Victor Ponta stie ca nu ar avea castig de cauza in cazul unei confruntari constitutionale, motiv pentru care golirea rezervoarelor aeronavei prezidentiale ramane singura modalitate de a-l tine pe Basescu legat de solul patriei. Iar ca nu cumva lucrurile sa-i scape de sub control, seful Guvernului a grabit Ministerul de Externe sa transmita Comisiei Europene componenta delegatiei Romaniei pentru reuniunea CE, inainte de intalnirea deja convenita cu Traian Basescu. Evident, din lista trimisa lipseste numele presedintelui, inclusi fiind doar premierul, ministrul Afacerilor Europene si cel al Afacerilor Externe. ”Punctele aflate pe ordinea de zi a CE sunt reprezentate de situatia economica si sociala din acest moment in Europa si Mecanismul Financiar Multianual 2014-2020”, a reiterat Ponta, justificandu-si astfel insistenta de a participa el la reuniunea de la Bruxelles.

MAE greseste adrisantul cand trimite misive oficiale!

Grabiti ca nu cumva sa le-o ia Basescu inainte, guvernantii au trimis la o adresa gresita lista cu membrii delegatiei Romaniei la CE. ”Lista nu trebuia sa ne fie trimisa noua, ci Consiliului European, presedintele Herman Van Rompuy se ocupa de organizarea summit-ului de saptamana viitoare”, a clarificat lucrurile Mark Gray, purtatorul de cuvant al presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Dupa cum se vede, oficialii nostrii care mor sa ne reprezinte la UE confunda in continuare Consiliul European cu Comisia Europeana. Halal!

author avatar
Simona Badulescu
711 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger