AcasăNewsPonta il reclama pe Basescu la CSM: Face declaratii iresponsabile!

Ponta il reclama pe Basescu la CSM: Face declaratii iresponsabile!

Premierul Victor Ponta ii cere ministrului Justitiei sa sesizeze CSM cu privire la declaratiile presedintelui Traian Basescu privind anchetele penale in perioada campaniei electorale.

Dupa ce seful statului a declarat ca „a oprit arestarile in perioada campaniei electorale, dar da drumul la arestari dupa”, Victor Ponta cere ministrului Justitiei sa sesizeze CSM, acuzandu-l pe presedinte de declaratii iresponsabile.

„Am vazut declaratiile presedintelui Traian Basescu prin care spune ca a oprit arestarile in perioada campaniei dar le da drumul dupa. Cred ca e o declaratie iresponsabila, ca si multe altele. Va rog domnule ministru sa sesizati CSM. Daca nici asta nu e interventie brutala in justitie… Cred ca e minciuna, nu cred ca presedintele poate opri arestarile in campanie sau in afara campaniei. Cred ca trebuie sanctionat. Mi se pare absolut inadmisibila aceasta declaratie.

Va rog sa dam un semnal ca nici presedintele si niciun alt om politic nu poate sa opreasca sau sa dea drumul la arestari”,  i-a cerut premierul Victor Ponta ministrului Robert Cazanciuc la sedinta de guvern, citeaza digi24.ro.

Traian Basescu a declarat pentru TeleM ca, daca procurorii DNA ar fi continuat sa aresteze politicieni in perioada campaniei electorale pentru europarlamentare, alegatorii ar fi fost influentati in decizia de vot. „Cred ca au facut foarte bine ca pe perioada campanei, si se intampla in toate tarile civilizate, sa nu vina cu arestari pentru ca pot influenta campania”, a spus presedintele.

Foto: ziarulunirea.ro

author avatar
Alina Costache
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger