AcasăNewsPonta il desfiinteaza pe Berlusconi, in italiana: Este un cosmar (è un...

Ponta il desfiinteaza pe Berlusconi, in italiana: Este un cosmar (è un incubo piuttosto)!

Premierul Victor Ponta, aflat sambata la Torino, cu ocazia mitingului socialistilor europeni pentru sustinerea candidatului Partidului Democrat la pozitia de prim-ministru, l-a comparat pe Berlusconi cu Ceausescu.

„Pentru noi, alaturandu-ne Europei ca tara fosta comunista a fost mult mai mult decat a fost pentru dumneavoastra, a fost un vis (…) Berlusconi nu este parte din acest vis, pentru ca e un cosmar. Nu mi-as putea imagina Italia cu Berlusconi la putere din nou, asa cum nu-mi pot imagina Romania cu Ceausescu inapoi. Acest trecut trebuie sa ramana acolo, iar ceea ce este important este viitorul”, le-a transmis Ponta, in limba italiana, celor prezenti la mitingul de la Torino.

Prim-ministrul Romaniei si-a exprimat convingerea ca Pier Luigi Bersani, candidat la functia de premier al Italiei, este cea mai buna alegere atat pentru italieni cat si pentru cei peste un million de romani care locuiesc si muncesc in acea tara.

Totodata, presedintele PES Serghei Stanisev a adus in discutie victoria USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie, subliniind reusita lui Victor Ponta la scrutinul de anul trecut.

„Timp de sapte ani Europa a fost tinuta sub sclavie de conservatori si de politicile acestora concentrare doar pe austeritate, de politicile care ucid solidaritatea si sensul unui destin comun al natiunilor europene. Ei au condus prin divizare sociala, asta a facut Berlusconi in Italia, a divizat societatea. (…) Trebuie o schimbare reala si trebuie sa aratam ca in calitate de progresivi putem demonstra asta. Orientarea in Europa se schimba in directia noastra, dar trebuie sa fim impreuna si ne sustinem pentru a obtine aceste rezultate. Este fara indoiala, in ultimul an am avut succese electorale in Franta, in Slovacia, in Romania – unde Victor Ponta a avut o victorie brilianta. Anul acesta, in Italia va fi startul”, a sustinut presedintele PES.

author avatar
Alina Costache
284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger