AcasăNewsPonta il da pe Emil Boc pe mana Parchetului

Ponta il da pe Emil Boc pe mana Parchetului

Corpul de control al premierului Victor Ponta a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj in legatura cu unele nereguli privind finantarea stadionului de fotbal „Ion Moina”, din Cluj.

 

Oamenii premierului sustin ca, in 2010, peste 13 milioane de euro au fost alocate pentru construirea noului stadion din Cluj, fara a fi respectate procedurile de rigoare si fara a fi prezentate toate avizele necesare.

Membrii Corpului de control al premierului sustin ca proiectul pentru noul stadion a intrat in sedinta de guvern fara sa parcurga traseul normal. Printre persoanele care se indreapta aceasta actiune sunt fostul premier, Emil Boc, fostul ministru de Interne, Traian Igas, si fostul ministru de Finante, Gheorghe Ialomiteanu.

Printre altele, oamenii premierului sustin ca nota de fundamentare a proiectului, semnata de Emil Boc, Traian Igas si Gheorghe Ialomiteanu, nu a avut temei juridic sau faptic pentru ca nu a fost mentionat cuantumul sumei solicitate si nu a fost prezentat caracterul urgent sau neprevazut al cheltuielilor.

In aceste conditii, membrii Corpului de control al premierului spun ca exista suspiciuni de infractiuni penale si au sesizat Parchetul.

author avatar
Cristi Ionita
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger