AcasăNewsPonta il acuza pe Traian Basescu de sabotaj in cadrul legilor energiei...

Ponta il acuza pe Traian Basescu de sabotaj in cadrul legilor energiei si gazelor

Victor Ponta

Decizia presedintelui de a retrimite Parlamentului o cerere de reexaminare a legilor energiei si gazelor nu este pe placul premierului Victor Ponta, acesta acuxandu-l pe Traian Basescu de sabotaj.

Victor Ponta

Decizia lui Traian Basescu de a trimite Parlamentului o cerere prin care anunta ca doreste reexaminarea legilor energiei si gazelor, precum si a proiectului de organizare a ANRE nu este privita cu ochi buni de catre premierul Victor Ponta, acesta acuzandu-l, joi, pe presedinte de acte de sabotaj fata de interesele Romaniei in raport cu acordul FMI.

„Am aflat acum ca presedintele a retrimis Parlamentului legea energiei, legea gazelor si legea ANRE. Este o veste foarte proasta, pentru ca e obligatia noastra din acordul cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala si nu vreau sa cred ca presedintele, prins in acest razboi cu Parlamentul, loveste practic in Guvern si in Romania. Erau obligatiile Romaniei, ori presedintele le retrimite in Parlament, care nu mai lucreaza pana in toamna si asta inseamna sa nu ne respectam obligatiile fata de FMI”, a spus Victor Ponta, conform RTV.

Acesta a mai precizat si ca va discuta cu liderii parlamentari astfel incat sa se ajunga la o solutie in care aceste legi sa fie transmise spre promulgare in regim de urgenta.

Declaratia premierului survine dupa ce presedintele Traian Basescu a transmis, miercuri, Parlamentului o cerere de reexaminare a legilor energiei si gazelor, propunand si preluarea in noua Lege-cadru a dispozitiilor referitoare la organizarea ANRE.

author avatar
Ionut Zgimbau
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger