AcasăNewsPonta il „urecheaza” pe Liviu Voinea

Ponta il „urecheaza” pe Liviu Voinea

Premierul Victor Ponta a decis sa-l tempereze nitel pe zelosul secretar de stat Liviu Voinea, care vrea taxe pe piscine si recompense pentru turnatorii la Fisc.

Victor Ponta nu prea e de acord cu proiectele lui Liviu Voinea (foto jos)

Ministerul Finantelor cauta cu disperare noi surse pentru alimentarea bugetului statului, iar secretarul de stat Liviu Voinea, un recunoscut  si critic analist economic, a identificat doua surse: piscinele si turnatorii.

Pare-se ca oficialul de la Finante a citit in legislatiile de profil ale altor state europene ca taxarea piscinelor si impulsionarea delatiunii („turnatoria”) intre vecini pot aduce bani mai multi la buget. In Suedia, contribuabilii sunt incurajati sa-si „toarne” vencinii la Fisc, primind in schimb reduceri de taxe. Acelasi lucru l-ar fi vrut si Voinea, dar premierul Ponta l-a temperat ferm.

„Sa se gandeasca mai bine!”

Ponta i-a cerut lui Voinea sa fie mult mai atent la propunerile de fiscalizare. „L-am rugat – acuma ca deja devine persoana politica, fiind secretar de stat – sa se gandeasca de multe ori inainte de a veni cu un proiect. Tot ceea ce la nivel european, in domeniul fiscalitatii, s-a dovedit ca fiind de succes, incercam sa aplicam. Restul sunt idei, sunt propuneri, unele bune, unele mai putin bune. Daca toata lumea zice ca nu-s bune, nu le punem in practica”, a spus Ponta.

author avatar
Arpad Dobre
523 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger