AcasăNewsPonta ii va trimite sefului statului situatia la zi privind Ucraina si...

Ponta ii va trimite sefului statului situatia la zi privind Ucraina si Moldova, pentru CSAT

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, dupa ce a discutat cu ministrii Apararii, de Interne si Externe, ca marti va primi o analiza la zi privind situatia din Ucraina si Moldova si o actualizare a strategiei Romaniei, pe care o va trimite presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

In calitate de vicepresedinte CSAT, premierul Ponta  va inainta aceste acte sefului statului, pentru a fi discutate in cadrul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Totodata, Victor Ponta a precizat ca nu exista un pericol actual sau o amenintare directa la adresa Romaniei, insa Moldova si Ucraina sunt in pericol, motiv pentru care autoritatile romane trebuie sa aiba o strategie actualizata.

„Cele trei ministere au in pregatire, si maine imi vor prezenta – inainte de sedinta de guvern, o analiza la zi cu ultimele evolutii, date si informatii privind situatia din Ucraina si o updatare a strategiei Romaniei in acest sens. Vom inainta acest document integrat din partea structurilor guvernamentale catre presedintele Romaniei si catre celelalte structuri de securitate nationala.

Singura institutie prevazuta de Constitutie care poate integra atat analiza si informatiile structurilor guvernamentale, cat si ale serviciilor de informatii care se afla in subordinea Parlamentului este Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. In calitate de vicepresedinte al CSAT, sunt de parere ca, in baza acestor materiale la zi, in cadrul CSAT trebuie ca toti membrii CSAT sa luam la cunostinta despre situatia la zi, despre analiza privind evolutiile in viitor si despre strategia pe care Romania, ca membru NATO si tara care este alaturi de Moldova si de Ucraina, trebuie sa o adopte”, a spus Ponta, potrivit b1.ro.

Foto: ziarulunirea.ro

author avatar
Alina Costache
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger