AcasăNewsPonta ii sugereaza lui Boc de unde sa inceapa remanierea: Externele, Internele...

Ponta ii sugereaza lui Boc de unde sa inceapa remanierea: Externele, Internele si Finantele

Externele, Internele si Finantele sunt in opinia liderului social-democrat, Victor Ponta, punctele „foarte slabe” ale Guvernului Boc, motiv pentru care ar trebuie sa faca obiectul unei remanieri. Intrebata inaintea sedintei de Guvern de astazi care vor fi ministrii ce vor fi remaniati, Elena Udrea a declarat scurt: „Ne va spune domnul Emil Boc”.

Teodor Baconschi si Traian Igas trebuie schimbati, spune Ponta, intr-un interviu acordat RFI: ” Sunt convins de faptul ca cel putin esecul nostru de a intra in Spatiul Schengen, asa cum este in orice tara occidentala, trebuie sa duca la niste responsabilitati, iar aici ministrul de Externe si cel de Interne sunt categoric responsabili. In rest, sunt cateva puncte foarte slabe. Este vorba de ministrul de Finante si este vorba in mod clar de ministrii care au lipsa de performanta in absorbtia fondurilor europene (…)”.

Politie europeana la granitele Romaniei

Pe de alta parte, co-presedintele USL propune in contextul Schengen ca la granitele Romaniei sa existe „functionari olandezi, danezi, francezi sau englezi”, pentru a rezolva problema increderii.

„Ar trebui sa avem curaj si sa cerem la granita Romaniei si evident a Bulgariei, o politie europeana. Nu ar fi nici un fel de problema pentru suveranitatea Romaniei, daca la granita Romaniei cu Moldova sau cu Ucraina ar fi si funcţionari olandezi sau danezi sau francezi sau englezi. In acest fel, in mod sigur, partenerii nostri europeni ar avea incredere „, mai spune Ponta.

149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger