AcasăNewsPonta ii pune repartitoare presedintelui

Ponta ii pune repartitoare presedintelui

Chiar daca nu a putut sa impiedice revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni, premierul Victor Ponta i-a pregatit presedintelui o surpriza mai putin placuta.

Victor Ponta face economii din bugetul lui Traian Basescu

Guvernul ii taie caldura lui Traian Basescu. Dupa rectificarea bugetara, Administratia Prezidentiala a pierdut 2,7 milioane de lei. Banii vor fi luati din fondurile pentru deplasarile in strainatate (1,37 milioane de lei), incalzire si iluminat (358.000 de lei), posta, telecomunicatii, internet (120.000 de lei) si servicii de curatenie (20.000 de lei).

Executivul stinge lumina si la CCR

Dupa Administratia Prezidentiala, urmatoarea insitutie intrata in vizorul guvernantilor a fost Curtea Constitutionala. Astfel, bugetul CCR  afost usurat cu 426.000 de lei, dintre care 99.000 de lei din fondul de reparatii curente, 50.000 de lei din cheluielile cu protocolul, 35.000 de lei de la internet, TV si telecomunicatii si 24.000 de lei de la iluminat si incalzire.

ICR, blocat de rectificare

Nu mai putin de 14,5 milioane de lei au fost taiate si din bugetul Institutului Cultural Roman, din care 13,5 milioane de lei de la bunuri si servicii, 1 milion de lei din cheltuielile de personal, iar 47.000 de lei din deplasari. Diminuarea bugetului a fost contestata de reprezentantii ICR, care au precizat ca activitatea Institutului va fi blocata. ”O reducere de aceasta dimensiune  compromite parteneriatele aflate deja in derulare si afecteaza credibilitatea institutiei”, a mai sustinut reprezentantii ICR.

Premierul, in Africa de Sud

Premierul Victor Ponta participa la reuniunea Internationalei Socialiste, la Cape Town. Cu acest prilej, seful Executivului se va intalni atat cu Jacob Zuma, presedintele Africii de Sud, cat si cu alti sefi de guverne si lideri ai partidelor socialiste, se precizeaza intr-un comunicat al Guvernului.

author avatar
Adelina Ionicel
563 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger