AcasăNewsPonta ia scamele Angelei Merkel

Ponta ia scamele Angelei Merkel

Victor Ponta se chinuie sa faca pace cu germanii Angelei Merkel

Victor Ponta a incercat sa dreaga busuiocul stricat de afirmatiile denigratoare facute la adresa Angelei Merkel, dar figura nu a tinut.

Victor Ponta se chinuie sa faca pace cu germanii Angelei Merkel

Prezent la ceremonia organizata, ieri, la Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, premierul Ponta a incercat sa-i imbuneze pe germani adoptand rolul politicianului tanar si supus greselii. ”Atata timp, insa, cat pot sa realizez ca am gresit, inseamna ca mai e o speranta (…) Relatiile intre Germania si Romania nu pot fi stricate nici de oameni politici ca mine, nici de batalii politice interne”, s-a straduit Ponta sa obtina clementa asistentei. Desi, in continuare, Ponta s-a referit la importanta rolului jucat de Germania in Europa si la dreptul ei de a-si spune parerea si de a pune ”intrebari legitime” legate de situatia din Romania, demersul impaciuitor a esuat.

Germanii nu uita si nu iarta

Germanii nu mai cred in afirmatiile politicienilor damboviteni. Ca dovada, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a cerut ca alegerile parlamentare din Romania, plus campania electorala aferenta, sa fie monitorizate de observatori OSCE. Motivul: in opinia oficialului german, situatia democratiei mioritice ”este extrem de critica”, prin urmare alegerile din Romania trebuie monitorizate atent.

author avatar
Simona Badulescu
413 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger