AcasăNewsPonta i-a numarat ouale lui Geoana in Senat

Ponta i-a numarat ouale lui Geoana in Senat

Mircea Geoana nu intelege exact ce are partidul cu el

Accepti inlocuirea din fruntea Senatului sau zbori din partid. Cu aceste vorbe dulci a incercat Victor Ponta sa-l convinga pe Mircea Geoana sa renunte la functie.

Mircea Geoana nu intelege exact ce are partidul cu el

Ca sa nu piarda singura functie in stat detinuta de partid, social-democratii au gandit o ghidusie: o rocada intre Mircea Geoana si Titus Corlatean. Mai exact, Geoana urma sa preia sefia Comisiei de politica externa, in timp ce Corlatean era instalat in fruntea Senatului. “Miscarea nu are nicio legatura cu ce a zis sau a facut Geoana, ci cu dorinta lui Ilie Sarbu de a prelua aceasta functie. De ce credeti ca a fost ales Corlatean, ca sa poata fi la randul lui inlocuit fara prea mare valva. Sau poate presedintia Senatului trebuie pierduta, poate conducatorii nostri au facut niste intelegeri si au uitat sa ne anunte si pe noi ”, ne-au declarat surse din PSD.

Ilie Sarbu spera sa obtina functia de presedinte al Senatului

“Sa ma bata Dumnezeu daca inteleg care este calculul in spatele acestei decizii”, a fost reactia lui Mircea Geoana, care brusc a ales sa joace rolul virginei din politica, straina de orice joc de culise. “Nu am primit niciun fel de repros explicit. Este o decizie gresita, daunatoare imaginii partidului si care da pe tava puterii aceasta functie”, a mai declarat Geoana.

Puterea i-a scapat pielea

Titus Corlatean este trimis sa-I tina locul cald lui Ilie Sarbu

Asa cum era de asteptat, democrat-liberalii nu au dat nici doi bani pe chichitele juridice  invocate de pesedisti si imediat ce Ilie Sarbu a anuntat rocada in plenul Senatului au si revendicat functia. “Procedura de rocada nu exista nicaieri. Eu inteleg dorinta de a ramane si cu tigaia unsa si cu slanina in pod. Dar sa o faceti intr-o maniera care sa ne atace mai putin simtul nostru de cunoscatori ai regulamentului”, a sustinut liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, precizand ca cererea nu poate fi inscrisa pe ordinea de zi deoarece nu a primit girul Biroului permanent. De aici s-a iscat un intreg taraboi presarat cu lungi pauze de consultari. Pauze de care Mircea Geoana a profitat la maximum, facand lobby atat pe langa senatorii PSD cat si pe langa cei ai PNL. In final, sedinta de plen a fost suspendata, iar Geoana a ramas cu functia neatinsa. Iritat ca i-au fost incurcate planurile, Victor Ponta a aruncat mata moarta in curtea Puterii. “Daca cei de la PDL si UNPR il sustin pe Mircea Geoana trebuie sa spuna, pentru ca nu poti face totul pe la spate, prin cotloane”, a afirmat Ponta, aluzie la buna relatie pe care Geoana se pare ca ar avea-o cu progresistii lui Gabriel Oprea.

La sueta cu Jeffrey Franks

In timp ce conducerea PSD  incerca sa-i faca felul, Mircea Geoana discuta relaxat cu reprezentantii Fondului Monetar, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale. Mai mult, la finalul acestei intrevederi, Geoana a precizat ca Romania trebuie sa faca pasul de la politici de stabilizare macroeconomica la politici de „intarire a transparentei si a eficientei cheltuirii banului public”. Iar ca sa arate ca-l doare fix in cot de sefii lui de partid, Mircea Geoana anunta seara (in timp ce liderul Ponta spumega impotriva lui la TV) ca va participa, astazi, in calitate de presedinte al Senatului, la o reuniune organizata de Institutul Aspen!

[poll id=”134″]

author avatar
eNational
362 afisari

2 COMENTARII

  1. Ponta are capul destul de mic in raport cu restul corpului. De aceea eu cred ca el nu judeca cu capul sau oricum nu cu capul lui. E mana lui bombonel si a popii Sarbu. Oricum micul Titulescu s-a facut de ras. Geoana Prostanacul ramane la sefia senatului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger