AcasăNewsPonta i-a extras lui Antonescu ochiul si timpanul din Serviciile Secrete. Generalul...

Ponta i-a extras lui Antonescu ochiul si timpanul din Serviciile Secrete. Generalul Ilie Botos urmeaza sa devina consilier personal

Victor Ponta isi consolideaza pozitia politica

Schimbat de ministrul Mircea Dusa din functia de sef al Directiei Generale de Informatii a Apararii,  generalul Ilie Botos a fost ”recuperat” de premierul Victor Ponta care si-l doreste consilier personal.

Ilie Botos se cere in subordinea premierului

Procuror general al Romaniei in timpul guvernarii lui Adrian Nastase, decorat pentru merite deosebite de presedintele  Traian Basescu, Ilie Botos a ajuns sef peste serviciul secret al Armatei imediat dupa ce Crin Antonescu s-a instalat ca interimar la Cotroceni. Numire facuta de liberalul Corneliu Dobritoiu si ”binecuvantata” de liderul PNL care, potrivit unor surse din USL, a sperat ca DGIA, institutia cea mai apropiata de serviciile americane, se va transforma intr-o jucarie personala. Distractia a durat insa pana saptamana trecuta, cand ministrul Apararii, Mircea Dusa, l-a inlocuit pe Ilie Botos – un general cu o capacitate extraordinara de a se adapta vremurilor si regimurilor politice – cu fostul sef al contraspionajului militar, Marian Hapau.

Victor Ponta isi consolideaza pozitia politica

Decizia a starnit controverse in PNL, liberalii sustinand ca Dusa este contra lor. Intre timp, penelistii au aflat ca lovitura le vine de la Victor Ponta, Ilie Botos solicitand Consiliului Superior al Magistraturii sa fie detasat la Cancelaria primului-ministru. Nota, care figureaza pe ordinea de zi a Sectiei pentru procurori a CSM, urmeaza sa fie discutata maine.

Geoana ii arata premierului calea spre Washington

Crin Antonescu a ramas fara omul din fruntea DGIA

Intors recent de pe meleagurile americane, senatorul PSD Mircea Geoana  il indeamna pe premierul Victor Ponta sa-i urmeze exemplul.  ”O vizita a primului-ministru Ponta la Washington in cursul acestui an si o vizita a presedintelui Barack Obama la Bucuresti, in cursul mandatului acestuia, ar constitui o continuare fireasca a dialogului politic la nivel inalt”, a afirmat Geoana,  sfatuindu-l pe seful Executivului sa puna accent pe ”schimburile inter-umane”.

author avatar
Victor Paun
1.226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger