AcasăNewsPonta: Hidroelectrica va reveni in aceasta toamna pe piata normala, fiind curatata

Ponta: Hidroelectrica va reveni in aceasta toamna pe piata normala, fiind curatata

Primul ministru Victor Ponta a anuntat ca, pana in toamna, in urma actiunii de intrare in insolventa, Hidroelectrica va fi “curatata de ceea ce o impiedica sa actioneze normal”, astfel incat aceasta va reveni la normal.

Hidroelectriva va reveni la normal pana in toamna, anunta premierul Victor Ponta, care a declarat, marti,  ca, in urma masurii de intrare in insoventa, compania va fi “curatata de ceea ce o impiedica sa actioneze normal”.

„Masura luata va duce in aceasta toamna la revenirea pe piata normala a celui mai mare jucator din zona energiei, curatat de ceea ce il impiedica sa actioneze normal. Aceasta realizare va fi unul din cele mai importante mesaje pentru o viata economica sanatoasa, neinfluentata politic si de alte interese”, a declarat Victor Ponta, citat de realitatea.net.

Acesta a adaugat ca masurile care au fost luate in cazul Hidroelectrica vor duce la demararea procedurilor pentru „punerea pe piata a pachetelor de actiuni de la societatile din energie si tot ceea ce ne-am angajat in acordurile noastre cu institutiile internationale”.

“Cazul Hidroelectrica este un caz vechi, de ani de zile, de folosire a unor practici neconcurentiale si a unor practici de favorizare. Acest caz a fost ridicat autoritatilor romane si de FMI si CE. A existat probabil intentia, dar niciodata nu a existat actiunea de a opri contractele bilaterale care au prejudiciat din 2010 incoace cu peste un miliard de euro Hidroelectrica si implicit o piata concurentiala corecta”, a mai spus premierul.

author avatar
Ionut Zgimbau
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger