AcasăNewsPonta: Guvernul poate retrage fonduri de la peste 800 de primarii PDL...

Ponta: Guvernul poate retrage fonduri de la peste 800 de primarii PDL

Guvernul poate retrage „fara niciun fel de problema” banii primiti de catre primariile PDL de la Cabinetul Ungureanu in cazul a peste 800 din cele aproximativ 1650 de unitati administrativ-teritoriale care au obtinut fonduri din fondul de rezerva. Acestea nu inregistreaza arierate si nici nu necesita fonduri de cofinantare a proiectelor europene, a precizat, vineri, primul-ministru Victor Ponta.

Premierul a tinut sa faca, intr-o conferinta de presa, precizari in legatura cu decizia Curții Constitutionale, anuntata joi, prin care se declara constitutionale prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 15/2012, referitoare la sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale si acordate unitatilor administrativ teritoriale. „Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a constatat ca dispozitiile din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 15/2012 privind stabilirea unor masuri financiare si care au facut obiectul exceptiei de neconstitutionalitate, ridicata direct de Avocatul Poporului, sunt constitutionale”, a spus Ponta.

Premierul a precizat ca a decizia Curtii prevede ca nu vor putea fi recuperate sumele deja utilizate de catre autoritatile locale si nici nu pot fi „retrase sumele de la unitatile administrativ-teritoriale care au inregistrat arierate aferente unor cheltuieli curente si de capital si cofinantari din proiecte cu finantare externa”.

Potrivit lui Ponta, din totalul celor 1.657 de primarii care au primit bani de la Guvernul Ungureanu, un numar de 810 nu inregistreaza datorii si nici nu necesita cofinantarea unor proiecte UE. „Din 1.657 de unitati administrativ-teritoriale carora Guvernul Ungureanu le-a dat bani din fondul de rezerva, in 810 dintre acestea nu se inregistra nici un fel de arierat si de suma necesara pentru cofinantarea unui program european. La cele 810 putem, fara niciun fel de problema, sa luam toti banii inapoi. Ramane sa explice fostul guvern de ce a dat bani la 810 primarii PDL si UDMR care nu aveau nici un fel de datorii inregistrate si nici un fel de program care sa fie cofinantat”, a precizat Ponta.

134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger