AcasăNewsPonta: Fondurile de coeziune, principalul element al politicii de dezvoltare al UE

Ponta: Fondurile de coeziune, principalul element al politicii de dezvoltare al UE

Intalnirea celor 15 tari din grupul „Prietenii Coeziunii”, in prezenta presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, si a premierilor tarilor membrilor UE s-a incheiat cu succes, a declarat, vineri, primul-ministru Victor Ponta.

Tema reuniunii de la Bucuresti a fost mecanismul financiar multianual 2014-2020 privitor la fondurile structurale si de coeziune. „Toti participantii considera fondurile de coeziune esentiale pentru dezvoltarea in continuare a relatiilor in cadrul Uniunii Europene. Acestia nu sunt bani pe care statele mai bogate ii dau catre statele mai sarace, ci reprezinta de fapt principalul element al politicii de dezvoltare, de creare de locuri de munca si de relaxare economica pe care Uniunea Europeana il promoveaza in periada imediat urmatoare”, a declarat Victor Ponta.

Totodata, premierul a precizat ca Romania are probleme in legatura cu absorbtia fondurilor de coeziune, fiind pe ultimul loc in UE la acest capitol. „Aceasta intalnire s-a incheiat cu succes, avand in vederea adoptarea unei declaratii comune privind mecanismul finaciar 2014-2020, declaratie ce pregateste discutiile care vor avea loc la Consiliul European de la sfarsitul acestei luni”, a mai declarat Ponta intr-o conferinta de presa.

La reuniunea de la Bucuresti au luat parte presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si premierii statelor membre ai Grupului ”Prietenii Coeziunii”, printre acestia primul-ministru al Poloniei, Donald Tusk, premierul Ungariei, Viktor Orban, si al Bulgariei, Boiko Borisov.

118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger