AcasăNewsPonta: Este un conflict intre presedinte si Parlament, nu am actionat unilateral

Ponta: Este un conflict intre presedinte si Parlament, nu am actionat unilateral

Premierul Romaniei a precizat ca intre el si Presedinte nu exista niciun conflict pe tema reprezentarii la CE, singurele divergente existand intre Traian Basescu si Parlament.

Victor Ponta nu-l inghite-n veci pe Daniel Morar

Victor Ponta, primul ministru a declarat ca intre el si Traian Basescu nu exista un conflict personal in privinta reprezentarii Romaniei la Consiliul European din 28 – 29 iunie, precizand ca singurele divergente sunt intre Presedinte si Parlamanet. Acesta si-a motivat declarati, adaugand ca el nu a actionat unilateral, ci a mers in Parlament cerand o decizie a Legislativului.

„E un conflict intre presedinte si Parlament, eu nu am niciun conflict cu presedintele pentru ca nu am actionat unilateral, ci am venit in fata Parlamentului si s-a adoptat o anumita declaratie”, a declarat premierul, citat de TVR Info.

Mai mult, Victor Ponta a precizat ca, in tarile cu sisteme constitutionale asemanatoare Romaniei, premierul este cel care reprezinta tara respectiva la Consiliul Europei, oferind drept exemplu Polonia si Finlanda. In plus, conform acestuia, premierul trebuie sa se prezinte la Consiliu dat fiind faptul ca pe  agenda discutiilor sunt trecute teme precum crearea de locuri de munca si cresterea economica, care tin de competenta Executivului.

Conform acestuia, exista o singura rezolvare in cazul conflictului dintre Traian Basescu si Parlament.

„Daca presedintele ca este in conflict cu Parlamentul, sigur, Curtea Constitutionala trebuie sa isi spuna cuvantul”, a mai spus premierul.

 

 

author avatar
Ionut Zgimbau
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger