AcasăNewsPonta: E bine ca nu s-a ajuns la nici un consens la...

Ponta: E bine ca nu s-a ajuns la nici un consens la summitul UE, asa Basescu nu s-a certat nici cu Merkel, nici cu noi!

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la finalul sedintei USL, ca este bine ca nu s-a ajuns la o decizie privind bugetul UE, si ca in felul acesta a scapat si Basescu fara a se certa cu Merkel ori cu social liberalii.

(foto: captura protv)

Planul prim-ministrului pentru urmatorul summit UE,  este de a-si uni fortele cu presedintele pentru a avea sanse mai mari la viitoare negociere a bugetului 2014-2020. „Cu un efort conjugat, o sa putem la urmatorul summit sa avem conditii mult mai bune. Conditiile de acum erau foarte proaste pentru Romania, erau inacceptabile pentru Romania si atunci e bine ca nu s-a ajuns la o decizie si a scapat si domnul Basescu – sa nu trebuiasca nici asa, nici asa. Nu s-a certat nici cu doamna Merkel, nu s-a certat nici cu noi, a avut noroc”, a declarat Ponta.

Premierul a impartit sarcinile, el a promis ca se va ocupa de toate tarile mai putin de Germania care ramane in grija lui Basescu. Victor Ponta a precizat ca principala problema de care ar trebui sa se ocupe seful statului este paragraful 45 care discrimineaza Romania si care a fost introdus la cererea Germaniei.  „Stiind prietenia si respectul pe care il inspira domnul presedinte Basescu in Germania, sunt convins ca va reusi sa inspire si scoaterea acelui paragraf 45. Tot Germania este cea care se opune intrarii noastre in Schengen, iarasi ma bazez pe sarmul si carisma domnului presedinte Basescu in fata Germaniei pentru a ne rezolva aceasta problema. (…) Daca ne conjugam eforturile, domnul presedinte cu Germania, eu cu celelalte tari, avem sanse mai mari pentru urmatoarea intalnire”, a mai spus premierul.

Primul Ministru a mai declarat in incheierea sedintei USL ca spera ca pana in ianuarie-februarie sa se gaseasca solutii si aliati care sa elimine prevedirile discriminatorii si dezavantajoase pentru Romania.”Mi-as fi dorit sa existe o solutie la acest summit, dar ca foarte multi alti prim-ministri sau ca presedintele Parlamentului European, domnul Schulz, am spus ca decat o solutie proasta, mai bine sa nu existe acum o solutie, sa se negocieze in continuare. Eu sunt convins ca Romania, prin presedinte, prin prim-ministrul, prin ministrii de resort, prin toate parghiile care tin de negociere, trebuie sa continue pana la urmatorul summit din ianuarie-februarie sa-si gaseasca aliati si sa elimine acele prevederi net dezavantajoase pentru Romania”, a sustinut Victor Ponta.

author avatar
Alina Costache
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger