AcasăNewsPonta: Dupa trei zile de teme agricole, nu intentionez sa cumpar si...

Ponta: Dupa trei zile de teme agricole, nu intentionez sa cumpar si eu terenuri

Agricultura a devenit, dintr-un fenomen de subzistenta, o parte a economiei, le-a transmis premierul Victor Ponta fermierilor, la deschiderea primei sesiuni de cereri pentru fonduri europene. Prim-ministrul i-a asigurat ca nu intentioneaza sa cumpere si el terenuri.

Ponta a asistat, marti, la deschiderea primei sesiuni de cereri de proiecte pentru modernizarea exploatatiilor agricole, prin Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, aceasta fiind a treia zi in care participa la evenimente pe teme agricole. Prmeierul a precizat, insa, ca nu intentioneaza sa cumpere si el terenuri.

Remarca a fost facuta in contextul in care presedintele Traian Basescu a declarat la Conferinta Nationala a Agricultorilor de joi ca, dupa ce in familie are un proprietar de teren agricol, iar el este „capul rautatilor” (aluzie la cazul Nana-n.r.), i se pare ca in viata iti trebuie doua lucruri: „sa ai copii si sa ai pamant”.

„Dupa trei zile de teme agricole – duminica emisiunea «Viata satului», ieri am mers in camp cu ministrul si cu ceilalti, azi, la dumneavoastra – vreau sa stati linistiti, nu intentionez sa ma apuc sa cumpar terenuri si eu, dar intentionez sa va sprijin, pe dumneavoastra si pe toti cei care de fapt stiu si traiesc din agricultura, din zootehnie, pentru ca este un sector care va asigura Romaniei dezvoltare in perioada urmatoare. Mult succes si cu tot ceea ce aveti nevoie in bataliile cu birocratia, cu legislatia, cu domnul Gherghina (secretar de stat in Ministerul Finantelor, responsabil cu elaborarea bugetului-n.r.), cu toate pericolele care pandesc dezvoltarea unui sistem eficient de utilizare a programelor europene, ma aveti aliat”, le-a spus Ponta participantilor la eveniment.

 

author avatar
Alina Costache
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger