AcasăNewsPonta, dupa anuntarea deciziei CCR privind Consiliul European: Evident, maine voi merge...

Ponta, dupa anuntarea deciziei CCR privind Consiliul European: Evident, maine voi merge la Bruxelles

Victor Ponta

Victor Ponta a anuntat, miercuri, la scurt timp dupa aflarea deciziei Curtii Constitutionale (CCR) cu privire la reprezentarea Romaniei la Consiliul European, ca „decizia Curtii nu e o surpriza” si ca joi va merge la Bruxelles, „in baza mandatului dat de Parlament”. Judecatorii CCR au decis ca presedintele este cel care ar trebuie sa participe la reuniunea forului european.

Victor Ponta

Premierul a inceput declaratia de presa spunand ca decizia Curtii nua fost o surpriza. „Decizia Curtii Constitutionale nu este o surpriza. (…) Romania are nevoie de institutii, sa poata functiona, iar blocajul permanent la care Traian Basescu si oamenii inca credinciosi lui nu poate fi acceptat si considerat normal in nicio tara civilizata. Din pacate, acea majoritate care apartine lui Traian Basescu in cadrul Curtii Constitutionale nu a facut decat sa adauge la Constitutie, sa ne faca pe noi toti sa acceptam ca Traian Basescu conduce toate institutiile acestei tari”, a declarat Ponta.

 

„Evident, maine voi merge la Bruxelles, am legimititatea data de Parlamentul Romaniei, sper ca presedintele sa inteleaga ca acest conflict pe care l-a promovat este impotriva intereselor Romaniei, eu m-am comportat cu respect fata de fiecare institutie, dar cu responsabilitatea pe care o am fata de cetatenii care se asteapta sa ne indeplinim obligatiile fata de ei”, a adaugat premierul.

Curtea Constitutionala a decis: Traian Basescu merge la Consiliul European

Ponta a reiterat faptul ca, in baza mandatului primit de Parlamentul Romaniei va fi prezent, joi, la reuniunea Consiliului European. „In calitatea mea de prim-ministru si in baza mandatului dat de Parlament voi merge la Bruxelles. Presedintele nu are niciun fel de mandat. Curtea Constitutionala ar trebui, probabil, sa-i dea si un mandat ce sa spuna pe tema fondurilor europene, cresterea econmica si crearea de locuri de munca”, a sustinut seful Executivului.

„Stiam ca Traian Basescu nu va accepta ca nu mai are Guvernul sau si Parlamentul sau. Eram pregatiti din toate punctele de vedere, stiam care sunt armele folosite de Traian Basescu. Niciun pas inapoi”,  a incheiat premierul Ponta.

Curtea Constituionala a decis, miercuri, ca presedintele Traian Basescu participa la Consiliul European si ca atributia poate fi delegata, „in mod expres”, de catre seful statului premierului.

215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger