AcasăNewsPonta dispus sa coabiteze cu Basescu, Sova vrea sa-l mai suspende o...

Ponta dispus sa coabiteze cu Basescu, Sova vrea sa-l mai suspende o data

Traian Basescu nu va avea o viata usoara daca se intoarce la Cotroceni, demisia reprezentand in cazul sau singura solutie onorabila de a se retrage din viata politica.

REPETITIE Dan Sova a declarat ca USL este gata sa-l mai suspende o data pe Traian Basescu

REPETITIE Dan Sova a declarat ca USL este gata sa-l mai suspende o data pe Traian Basescu

Chiar daca judecatorii constitutionali vor invalida referendumul, uselistii sunt gata sa-i pregateasca o noua suspendare lui Traian Basescu. In ciuda faptului ca premierul Victor Ponta a dat semnalul pentru incetarea ostilitatilor, declarand ca, pentru interesul tarii, este gata sa coabiteze cu presedintele. ”Traian Basescu nu a putut accepta ca nu mai avea majoritate in Parlament si a incercat in mod constant sa amane deciziile Guvernului si sa-l atace. Am ajuns in aceasta criza deoarece a fost aproape imposibil sa avem o coabitare normala. (…) Daca va reveni in functie si daca domnul Basescu se va limita strict la prerogativele sale constitutionale, totul va fi perfect”, a declarat Victor Ponta.

Uselistii nu sunt in asentimentul premierului

TINTA Traian Basescu ar putea fi trimis din nou la popor

In ciuda mesajului transmis de premier, uselistii nu dau semne ca ar fi dispusi sa ingroape securea razboiului. Din contra, liberalii si pesedistii iau in calcul o noua suspendare, dupa cum a declarat ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova. ”Parlamentul are o singura optiune, aceea de a respecta si aplica decizia Curtii Constitutionale care indiferent de rezultatul ei,  in mod evident, va nemultumi una dintre parti. (…) Un nou referendum nici nu este posibil, intrucat Constitutia este foarte clara: referendumul se organizeaza in 30 de zile de la suspendare. Deci e un termen de decadere, un nou referendum nu poate fi organizat.

INTELEPT Premierul Victor Ponta ar vrea sa puna capat razboiului politic

Singurul lucru care este posibil, in cazul in care Traian Basescu se intoarce si va continua sa incalce Constitutia, este reluarea unei proceduri de suspendare”, a precizat Sova.

[poll id=”328″]

author avatar
Adelina Ionicel
501 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger