AcasăNewsPonta, despre refuzul sefului PPE: O grosolanie pe care nimeni nu a...

Ponta, despre refuzul sefului PPE: O grosolanie pe care nimeni nu a mai intalnit-o in PE

Primul ministru Victor Ponta a comentat gestul liderului PPE, Joseph Daul, de a-i refuza o intalnire pe motiv ca nu a respectat deciziile CC, considerand ca gestul reprezinta „o grosolanie”.

Victor Ponta, premierul Romaniei, a comentat, miercuri noapte, gestul realizat de catre presedintele Partidului Popolar European, Joseph Daul, care a refuzat sa se intalneasca cu el motivand ca premierul nu a respectat deciziile judecatorilor Curtii Constitutionale, catalogand fapta acestuia drept o „grosolanie”, care nu a ami avut loc, pana acum, in Parlamentul European.

„Eu am facut o solicitare, in calitate de prim-ministru, nu in calitatea mea de social-democrat, pentru ca reprezint Romania in mod legal, de a ma intalni cu toti liderii grupurilor politice principale, adica sociali-democrati, liberali, de verzi si de populari, inclusiv domnul Daul, chiar daca declaratiile domniei sale la adresa Romaniei au fost cel putin exagerate. Dupa ce domnul Daul mi-a confirmat intalnirea, cum mi-au confirmat si ceilalti lideri de grupuri politice, la un moment dat a dat un comunicat de o agresivitate, si chiar o grosolanie pe care nimeni nu a mai intalnit-o aici in Parlamentul European unde oamenii respecta niste reguli pe care noi uneori la Bucuresti nu le respectam. <<Nu ma vad cu Ponta decat dupa ce respecta toate deciziile CCR>>”. Eu chiar respect si sunt in favoarea noastra deciziile CCR”, a declarat acesta, citat de Realitatea TV.

Premierul a pus starea de agresivitate a liderului PPE pe seama alegerilor pierdute in Franta, unde socialistii condusi de Francois Hollande au castigat atat alegerile prezidentiale cat si cele parlamentare, adaugand ca asemenea reactii au condus la infrangerea sa in Hexagon.

„Faptul ca un lider de grup politic pune conditii unei tari, nu s-a mai intamplat pana acum. Nu am reactionat in niciun fel. Am considerat insa ca genul acesta de reactie explica de ce partidul domnului Daul a pierdut alegerile in Franta si de ce probabil si PDL-ul le pierde in Romania. Genul acesta de agresivitate e sanctionat de oameni”, a spus Victor Ponta.

Declaratia primului ministru sosseste la scurt timp dupa ce, marti, Joseph Daul, presedintele PPE, a anuntat ca nu se va intalni cu demnitarul roman deoarece acesta nu a respectat legile tarii, adaugand ca relatiile vor reveni pe fagasul normal in momentul in care Victot Ponta va respecta deciziile CCR.

”Premierul roman mi-a cerut o intalnire maine. Refuz sa-l primesc pana nu imi va fi clar faptul ca guvernul sau va pune in practica ceea ce Curtea Constituționala a decis recent, va retrage ordonanțele de urgența care nu respecta deciziile Curții Constituționale și va arata ca respecta pe deplin statul de drept”, a anuntat oficialul european.

author avatar
Ionut Zgimbau
261 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger