AcasăNewsPonta, despre referendumul din 29 iulie: Sunt 3 scenarii. VEZI care crede...

Ponta, despre referendumul din 29 iulie: Sunt 3 scenarii. VEZI care crede ca e cel mai rau pentru Romania!

Primul-ministru Victor Ponta a prezentat, luni seara, trei scenarii cu privire la referendumul din 29 iulie. „Al doilea este cel mai rau pentru Romania, este blocaj total”, a afirmat seful Executivului referindu-se la varianta in care cele 9 milioane de cetateni cu drept de vot nu vin la referendum, iar majoritatea celor care se prezinta la urne sunt pentru demiterea lui Basescu.

Victor Ponta a prezentat, luni seara, la RealitateaTV, cele trei scenarii, din punctul de vedere al USL-ului, cu privire la referendumul privind demiterea lui Traian Basescu. „Din punctul nostru de vedere sunt 3 scenarii: vin peste 9 milioane de oameni la vot si atunci  in mod clar Traian Basescu va fi demis, dati-mi voie sa cred ca referendumul va fi validat si majoritatea va vota pentru demitere. Al doilea scenariu nu vin 9 milioane, dar majoritatea celor care vin voteaza pentru demiterea presedintelui Basescu, si al treilea scenariu este varianta în care nu vin 9 milioane, dar majoritatea celor care participa sunt pentru Traian Basescu, impotriva demiterii”, a precizat Ponta.

Premierul s-a exprimat cu privire la cel mai rau scenariu din cele trei exprimate – cel in care referendumul este invalidat, dar majoritatea celor care vin la urne voteaza pentru demiterea lui Traian Basescu. „Scenariul 1, in care Basescu e demis e cel mai bun pentru USL, al treilea– in care castiga Basescu castiga referendumul – e cel mai bun pentru Traian Basescu. Atunci categoric ne pierdem legitimitatea de a mai vorbi despre un USL sprijinit de popor. Scenariul din mijloc e cel mai rau pentru Romania, o sa avem la Cotroceni presedinte ilegitim, prin votul oamenilor, contra unei majoritati politice. Blocaj total. Nu poate fi alta solutie decat acceptarea de catre Basescu a faptului ca nu mai are legitimitate”, a declarat primul-ministru.

 

author avatar
Cristina Stefan
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger