AcasăNewsPonta, despre predarea lui Omar Hayssam: “Serviciile si ministerele au muncit, Presedintia...

Ponta, despre predarea lui Omar Hayssam: “Serviciile si ministerele au muncit, Presedintia da comunicat!”

Potrivit premierului Ponta, institutiile care au colaborat pentru ca Omar Hayssam sa fie adus in Romania au fost serviciile de informare si ministerele Apararii, de Externe, Interne si Justitie. Totodata, prim ministrul  a aratat ca nu cunoaste si vreun rol al Presedintiei, “Ba da, a dat comunicatul de presa”, si-a adus aminte democratul.

Victor Ponta a mai precizat ca Presedintia, Guvernul si Ministerul de Externe au avut o pozitie comuna privind mentinerea reprezentantei diplomatice a Romaniei in Siria, insa, a insistat el, serviciile de informatii si ministerele enumerate sunt cele care au lucrat efectiv pentru aducerea lui Hayssam.

„La televizor o sa vedeti o groaza de oameni care vorbesc de acest caz, eu va spun cine a muncit ca sa se intample acest lucru”, a spus Ponta presei, citat de rtv.net.

De asemenea, la intrebarea jurnalistilor legat de un posibil Tratat de extradare existent intre Romania si Siria, premierul a raspuns negativ. „Nu, de aceea toate operatiunile din punct de vedere juridic vor fi comunicate de Ministerul Justitiei si Parchet. Noi am pus in aplicare o decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila”, a mentionat Ponta.

Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane, vineri dimineata, a anuntat purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, precizand ulterior ca acesta se afla in arestul Politiei, fiind predat politistilor la ora 6.40.

author avatar
Alina Costache
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger