AcasăNewsPonta, despre hotararea lui Basescu de a nu merge la Bruxelles: Apreciez...

Ponta, despre hotararea lui Basescu de a nu merge la Bruxelles: Apreciez decizia presedintelui

Premierul Ponta a declarat, la finalul reuniunii de la Bruxelles, ca „apreciaza” decizia presedintelui Basescu de a nu veni la Bruxelles. Totodata, seful Executivului a declarat ca a fost „extrem de bine primit” de catre membrii Consiliului European.

„Eu i-am cerut presedintelui (mandat de reprezentare-n.r.) nu doar ieri”, a sustinut seful Executivului, raspunzand la o intrebare a jurnalistilor legat de ce a afirmat ieri seful statului. „In primul rand n-a venit sa discutam un mandat, m-a anuntat doar ca se duce. Trebuie sa va spun ca astazi in jurul orei 12, ora Romaniei, mi-a dat un telefon sa-i aprob un mandat”, a declarat  joi seful statului, in cadrul unei declaratii de presa.

Ponta, de la Bruxelles: Am discutat cu Basescu. Ramasese ca ne vedem aici

LIVE TEXT Declaratii Traian Basescu: Este prima data in 8 ani cand sunt impiedicat sa-mi exercit atributiile constitutionale

Presedintele Basescu, intrebat daca depune plangere penala impotriva premierului Ponta: “Niciodata!”

Basescu: Ponta n-a venit sa discutam un mandat pentru Consiliul European, m-a anuntat doar ca se duce

In acelasi timp, Ponta a declarat ca „apreciaza” decizia sefului statului de a nu veni la Bruxelles. „Apreciez decizia presedintelui. Consider ca este o decizie buna pentru imaginea noastra ca tara, am incercat pana ieri (joi-n.r.) inclusiv si in continuam sa respectam ceea ce Parlamentul a decis: reprezentarea se face pe baza dialogului intre presedinte si primul-ministru si daca cei doi nu se inteleg, pe baza deciziei Parlamentului”, a spus Ponta.

Raspunzand unei alte intrebari, Victor Ponta a spus ca a fost bine primit la reuniune. „Am fost primit extrem de bine de catre membrii Consiliului. Pe multi ii cunosteam. Mi-am coordonat, informal, pozitiile cu premierul Poloniei, care are si o mare experienta in Consiliul European si pot sa spun ca am primit inclusiv mesaje personale, pe care la momentul potrivit o sa vi le spun”, a adaugat premierul.

author avatar
Cristina Stefan
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger