AcasăNewsPonta despre acordul cu Basescu: Nu vom mai folosi epitete sau comparatii...

Ponta despre acordul cu Basescu: Nu vom mai folosi epitete sau comparatii din regnul animal

(foto: captura realitatea)

Victor Ponta a prezentat, miercuri, la Palatul Parlamentului, dupa anuntarea listei cu ministrii desemnati pentru noul Guvern, si acordul pe care l-a semnat cu seful statului, prin care cei doi s-au angajat sa nu mai foloseasca epitete ori comparatii din regnul animal.

(foto: captura realitatea)

In acordul semnat de Ponta si Basescu este prevazut ca cei doi lideri politici sa se adreseze unul altuia folosind pronumele de politete si evitand „epitetele sau comparatiile din regnul animal”.

Dupa ce in cursul acestei zile a fost prezentata presei o ciorna in care apareau informatii legate de acordul dintre Victor Ponta si Traian Basescu, Premierul a prezentat actul oficial, precizand ca stie si cine a oferit informatiile presei. „Acordul de colaborare institutionala, cel care v-a fost prezentat, nu este acordul final. Faptul ca a aparut o ciorna mi–a confirmat de unde a venit ea: direct de la PNL„, a declarat prim-ministrul.

Ponta a precizat ca actul oficial de cooperare intre el si presedintele Romaniei  prevede principii si valori conexe: „Printre altele actul cuprinde: securitatea Romaniei, prioritati de aparare, coeziunea mesajului exterm, evitarea confruntarilor publice, spatii de cooperare. Pentru dumneavoastra (jurnalistii, n. r.) va fi mai interesanta o anumita parte care vorbeste de conduita publica a celor doi semnatari”.

Premierul a mai afirmat ca a purtat o discutie cu Basescu si ca au semnat acest acord in primul rand pentru ca cei care ii „cunosc mai putin, adica liderii europeni”, sa stie ca intre cei doi va fi o cooperare asa cum este prevazut si in Constitutie. „Acest acord preia prevederi constitutionale si prevederi de buna functionare a unui stat”, a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a promis ca va da fiecarui reprezentant al presei cate o copie a actului original, adaugand: „Presa o sa fie foarte dezamagita, ca nu-i nimic acolo. Dumneavostra colegii mei, o sa cititi doar o fraza interesanta care spune ca intre presedinte si prim-ministru trebuie sa vorbim la persoana a doua plural, sa nu folosim epitete, sa nu folosim comparatii din regnul animal”.

Premierul a semnat saptamana trecuta un acord cu Traian Basescu, in urma unei discutii,  ambii convenind cu acesta ca documentul sa fie prezentat public miercuri, dupa ce toate negocierile privind constituirea Guvernului vor fi incheiate, cpotrivit declaratiei lui Ponta .

author avatar
Alina Costache
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger