AcasăNewsPonta: Decizia finala este ca UDMR sa nu faca parte din Executiv

Ponta: Decizia finala este ca UDMR sa nu faca parte din Executiv

(foto: realitate)

Liderii USL au convenit, luni, in cadrul unei intruniri la Parlament, ca UDMR sa nu fie cooptat la guvernare. Decizia a venit dupa ce liberalii anuntasera ca nu vor accepta intrarea udemeristilor in coalitia de guvernare.

(foto: realitate)

Victor Ponta a anuntat, dupa discutiile cu UDMR, ca decizia finala este ca UDMR sa nu faca parte din guvern. „Nu se pune problema unei participari politice a UDMR”a declarat Ponta.

Premierul a avut o discutie cu Antonescu, in biroul presedintelui Senatului, luni, inainte de a purta negocierile cu UDMR, potrivit rtv.

Inainte de discutii, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost intrebat daca e dispus sa accepte si functii de secretar de stat. „Secretarii de stat nu fac parte din Guvern, nu sunt membri ai Guvernului”, a raspuns Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor nu a comentat nimic legat de decizia PNL de a se opune cooptarii UDMR la guvernare: „Nu discut, nu comentez decizia PNL, decizia PSD. Am venit la o intalnire cu colegii din PSD si dupa ce facem aceasta discutie vom da declaratii”.

La discutiile cu USL pe tema participarii UDMR la guvernare au mai participat si Marko Bela si Gyorgy Frunda.

Conducerea PNL a decis ca nu doreste ca UDMR sa participe la guvernare, a anuntat, luni, vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu, care a spus ca hotararea a fost luata in urma cu doua zile.

author avatar
Alina Costache
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger