AcasăNewsPonta: Decizia de plagiat a Universitatii Bucuresti este "politica"

Ponta: Decizia de plagiat a Universitatii Bucuresti este „politica”

Premierul Victor Ponta i-a acuzat pe membrii Comisiei de etica a Universitatii Bucuresti, care au decis ca teza sa de doctorat reprezinta un plagiat, ca au luat o decizie “politica”, deoarece “comisia ad-hoc” a fost facuta special pentru el.

Primul ministru al Romaniei, Victor Ponta, i-a atact dur, vineri, pe membrii Comisiei de etica a Universitatii Bucuresti spunand despre acestia ca au luat decizii pe cale “politica”.

„Potrivit Legii educatiei fãcuta de domnul Funeriu, singura decizie recunoscuta este cea a Autoritatii Nationale de Cercetare Stiintifica, ANCS. Acea comisie s-a pronuntat definitiv, ieri, si decizia ei arata ca nu exista plagiat. Facultatea de Drept a refuzat sa incalce legea, iar ce se decide azi este o decizie politica, dovada ca nu am fost chemat niciodata sa-mi exprim un punct de vedere. Atentie! Este singura data cand nu am fost chemat, iar aceasta comisie nu a functionat pana acum niciodata. Este o comisie ad-hoc facuta special pentru mine”, a spus Victor Ponta, citat de rtv.net.

Reprosul premierului survine dupa ce acestia au analizat teza de doctorat a demnitarului anuntand ca lucrarea reprezinta un plagiat, 115 pagini din cele 297 ale lucrarii in cauza, fiind preluate prin copy/paste din alte opere.

S-a copiat in succesiune, blocurile cele mai mari de text se ridica la un bloc de 15 pagini, apoi 12 pagini. A fost copiat enorm in unele situatii. Pasajele sunt copiate in succesiune de la autorul de la care s-a luat”, a precizat Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica.

author avatar
Ionut Zgimbau
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger