AcasăNewsPonta, de la Bruxelles: Am discutat cu Basescu. Ramasese ca ne vedem...

Ponta, de la Bruxelles: Am discutat cu Basescu. Ramasese ca ne vedem aici

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, de la Bruxelles, ca a discutat cu presedintele Traian Basescu si aseara si in aceasta dimineata si ca il astepta pe seful statului sa vina la reuniunea Consiliului European.

Sunt dispus si-mi doresc sa gasesc o cale de dialog. Daca presedintele nu va veni azi, in baza mandatului dat de Parlament voi reprezenta Romania la discutii. Voi respecta intotdeauna deciziile Curtii Constitutionale, in acelasi timp cred ca presedintele trebuie sa respecte deciziile Parlamentului si ale Guvenului. Imi doresc ca Romania sa fie implicata in deciziile fundamentale care se vor lua azi pt viitorul Europei”, a afirmat seful Executivului.

Am discutat si aseara, si astazi, ramasese ca ne vedem aici la Bruxelles. Inteleg ca presedintele nu a mai venit. Orice conflict din tara nu trebuie dus mai departe la Bruxelles. Nu e vorba de o disputa personala, ci de o colaborare a institutului statului si a vointei poporului roman”, a mai declarat Victor Ponta.

Premierul a ajuns in cursul acestei zile la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, insotit de ministrul de Externe, Andrei Marga si de cel al Afacerilor Europene, Leonard Orban. Curtea Constitutionala a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, ca presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, si ca aceasta atributie poate fi delegata de catre Traian Basescu, in mod expres, prim-ministrului. Dupa decizia Curtii Constitutionale, premierul Victor Ponta a declarat ca va merge, „evident”, joi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

Presedintele Traian Basescu urmeaza sa faca o declaratie de presa, la Palatul Cotroceni, joi, la 14.30. Urmariti LIVE TEXT declaratiile presedintelui Traian Basescu, pe national.ro!

author avatar
Cristina Stefan
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger