AcasăNewsPonta: De la 1 iunie vom mari salariile bugetarilor cu 8%. Restul,...

Ponta: De la 1 iunie vom mari salariile bugetarilor cu 8%. Restul, in decembrie

Premierul Ponta a declarat, marti seara, la Antena 3, in primul sau interviu de la investirea in functie, ca pensionarii isi vor primi toti banii inapoi si ca salariile bugetarilor vor fi reintregite intr-o prima etapa in iunie, urmand ca restul banilor, pana la 16%, sa le fie acordati in decembrie.

Vorbind despre pensionari, Ponta a precizat ca acestia isi vor primi banii inapoi, in fiecare luna: „2,2 milioane de pensionari carora statul le-a luat, in fiecare luna, in plus fata de ceea ce trebuia sa plateasca (…) De astazi, prin Ordonanta de Urgenta am oprit incasarea suplimentara a acelor bani (…)  De la 1 iunie, in baza unor Ordonante de Urgenta, vor primi, in fiecare luna, exact aceeasi suma, pana la momentul in care se plateste intreaga datorie pe care Guvernul Romaniei o are fata de pensionari”, a explicat premierul.

Cat priveste reintregirea salariilor bugetarilor, Ponta a declarat: „De la 1 iunie avem banii si posibilitatea sa acordam 8% crestere a salariilor, de fapt dat inapoi ceea ce li s-a taiat in mai 2010 de catre presedinte. (…) Restul pana la 16 %, in luna decembrie”, a spus Ponta.

Intrebat daca acesti bani sunt din cele 5 miliarde de la Ministerul de Finante care vorba fostul premier Ungureanu, Ponta a spus ca nu e vorba de aceiasi bani. „Nici vorba. Cele 5 miliarde sunt bani imprumutati pentru asigurarea necesarul de finantare a deficitului Romaniei. Nu, banii acestia provind din modul in care am negiciat cu FMI, sunt bani pe care ii recuperam prin practicile bugetare”, a explicat premierul Ponta.

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger