AcasăNewsPonta: Daca Traian Basescu ar fi venit la Consiliul European, eu ma...

Ponta: Daca Traian Basescu ar fi venit la Consiliul European, eu ma intorceam acasa

Premierul Ponta a sustinut, miercuri, in cadrul emisiunii „Ultimul cuvant”, ca daca presedintele Traian Basescu ar fi mers la reuniunea Consiliului European din 28 iunie, el s-ar fi intors acasa.

Intrebat cand si-a dat seama ca nu poate coabita cu Basescu, primul-ministru a amintit ziua de 28 iunie. Ponta a afirmat ca, in momentul in care el a plecat din tara, presedintele ii spusese ca vine la Bruxelles. „Eu seara l-am sunat pe Basescu, e mai in varsta decat mine, e normal sa-l respect si sa las eu din mandrie. I-am spus. „Am vazut ce a zis Curtea, eu oricum merg la Bruxelles, pentru ca am intalnirea cu liderii social-democrati. Ce propuneti dvs sa facem?” A zis ca merge si el. I-am zis ca merg dimineata cu cursa de linie. Cand veniti dvs, eu vin la hotel si mai incercam un ultim dialog sa vedem ce facem. (…) Cand am ajuns acolo, am fost instiintat ca presedintele s-a intors de la aeroport, nu a mai plecat. L-am sunat din nou si i-am spus „mai veniti, sau nu”? A zis ca nu stie, ca nu s-a hotarat’, a explicat Ponta, la B1TV.

Premierul a sustinut ca i-a solicitat presedintelui sa-i semneze mandatul, iar seful statului i-ar fi spus ca nu e de acord. „I-am spus atunci <va rog frumos, ca sa nu ramana gol scaunul, daca nu veniti, va trimit o cerere in scris sa-mi semnati mandatul asa cum a zis CC>. El a zis <nu sunt de acord>. <Bun, si ce facem, lasam scaunul gol?> (…) A fost asa o mica batalie, important este ca pentru mine atunci a fost destul de clar ca era imposibil sa gasim o solutie de coabitare”, a continuat premierul.

Mai mult, Ponta a spus ca i-ar fi cedat locul lui Traian Basescu la reuniunea de la Bruxelles, daca acesta din urma ar fi venit la Consiliul European. „Eu nu ma duceam, daca presedintele se ducea la intrare. (…) Ma intorceam si spuneam: nu cred ca e normal sa nu tii cont de decizia Parlamentului. Nu m-as fi dus impreuna cu domnia sa”, a mai spus Victor Ponta.

180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger