AcasăNewsPonta: Contestam blocarea angajarilor de absolventi in educatie, sanatate si ordine publica!

Ponta: Contestam blocarea angajarilor de absolventi in educatie, sanatate si ordine publica!

„Am decis sa depunem la Parlament un proiect de modificare a ordonantei de urgenta prin care s-au blocat angajarile de absolventi in educatie, sanatate si ordine publica”, a declarat, in urma cu putin timp, intr-o conferinta de presa, co-presedintele USL Victor Ponta.

„Astazi toata lumea ii felicita, intr-un mod demagogic, pe noii studenti, fara a preciza ca practic toti absolventii de universitati din educatie, sanatate si ordine publica sunt someri prin aceasta politica total gresita  aguvernului Boc”, a precizat liderul social-democrat.

USL cere o clasificare corecta a universitatilor, deoarece tinerii si parintii trebuie sa stie care este valoarea reala a acestora. In opinia sa, ministrul Daniel Funeriu, „care nu are nicio legatura cu sistemul de educatie”, nu a precizat clar care au fost criteriile dupa care a fost facut acest clasament al institutiilor de invatamant superior, existand banuieli ca au fost favorizate anumite universitati, pe criterii politice.

Cat despre proiectul fostului ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, cu privire la cei 100 de mii de absolventi care au picat BAC-ul, Ponta sustine ca, in opinia sa, nu este cea mai buna solutie, dar ridica o problema reala a tinerilor care nu au un statut social si nu-si gasesc un loc pe piata muncii.

„Este datoria guvernului Boc, ca un guvern responsabil, sa spuna care e solutia pentru cei 100 de mii de tineri. Si noi il vom sprijini. El critica ce fac altii, dar el nu face nimic. Sa ne spuna cum ii reintegram social”.

Ponta sustine ca USL va depune plangeri penale impotriva Robertei Anastase care „a revolutionat legile matematicii. 5 nu inseamna jumatate din 11. Nu inseamna majoritate, iar furtul repetat gestionat de Roberta Anastase la Parlament nu a fost doar din cleptomanie, ci intr-un scop foarte clar. Practic, prin furt, singura institutie care trebuie sa controleze utilizarea  banilor publici, Curtea de Conturi, adevenit o institutie controlata de PDL. Nu veti mai auzi de la Curtea de Conturi daca un primar sau presedinte de CJ a cheltuit corect banii sau daca banii europeni i s-au folosit sau nu corect”, a adaugat Ponta.

140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger