AcasăNewsPonta cere Curtii Constitutionale transmiterea catre Basescu a deciziei privind Legea Insolventei

Ponta cere Curtii Constitutionale transmiterea catre Basescu a deciziei privind Legea Insolventei

Premierul Victor Ponta a trimis o scrisoare Curtii Constitutionale in care cere promulgarea codului Insolventei. Prim-ministrul a anuntat inca de luni ca statul pierde bani la buget pentru ca aceasta lege nu poate fi aplicata.

Primul ministru a aratat ca pana cand nu este transmisa deciziei privind Legea insolventei catre presedintele Traian Basescu, procedura care sa permita promulgarea actului, aceasta nu va genera incasarea unor venituri.

Ponta a acuzat existenta unei „neglijente grave” pe traseul CC-Presedintie si a unui „circuit de interese” care blocheaza Codul insolventei.

„Deci au trecut cateva luni in care evazionistii s-au bucurat foarte tare. S-a aprobat prin Parlament, dar a fost contestata de colegii liberali, adica exact cei care facusera OUG cand erau la guvernare. Am inteles si asta. Au trecut patru saptamani, se implinesc poimaine, de cand CC in unanimitate a respins contestatia PNL si totusi Codul insolventei nu este promulgat. Eu pot sa cred aici ori ca este vorba despre o neglijenta grava, pentru ca sunt patru saptamani in care noi nu putem sa incasam bani la bugetul de stat, fie ca e ceva mult mai rau decat atat”, a precizat Ponta.

Premierul a precizat ca Traian Basescu sustine ca nu poate promulga legea pentru ca nu a primit motivarea de la CC, in timp ce CC precizeaza ca nu a avut timp sa scrie motivarea. „Noi facem rost de bani daca acest circuit de interese care a blocat modificarea Legii insolventei anul trecut si care blocheaza si azi, cand vorbesc, reusim sa-l rupem si de acolo o sa obtinem foarte multi bani care sa acopere si CAS si alte lucruri”, a spus Ponta.

Foto: gazetadecluj.ro

author avatar
Alina Costache
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger