AcasăNewsPonta, Bruxelles: "Noul guvern este decis sa continue reformele in justitie!"

Ponta, Bruxelles: „Noul guvern este decis sa continue reformele in justitie!”

Premierul roman a explicat ca Guvernul pe care il conduce este decis sa continue reformele pentru ca justitia sa devina corecta si credibila pentru toti partenerii europeni.

”Este prima mea vizita in noua calitate si am considerat natural sa ma intalnesc cu presedintele Parlamentului European, institutia cea mai democratica si o institutie fundamentala a UE. Martin Schulz este nu numai un prieten de-al meu de mult timp, ci si un prieten al tarii mele, care a actionat mereu in sprijinul statelor membre UE si al unitatii europene”, a declarat Victor Ponta.

Printre subiectele de discutie abordate au fost si criteriile pentru aderarea Schengen, absorbtia fondurilor europene, dar si strategia fiscala europeana bazata strict pe austeritate. ”Guvernul si PSD au votat in favoarea pactului fiscal, dar de asemenea cred ca pactului fiscal Europa trebuie sa i se adauge o noua strategie de crestere si locuri de munca. Vreau sa adaug ca primul lucru facut de noul guvern, in prima zi de mandat, a fost sa adopte scrisoarea de intentie care a finalizat negocierile dintre Romania, FMI, CE si Banca Mondiala. (…) Asadar, austeritate – as prefera sa spun mai degraba disciplina bugetara -, dar cred ca fara (o strategie de) crestere si locuri de munca disciplina bugetara nu va fi suficienta, mai devreme sau mai tarziu”, a incheiat premierul roman.

author avatar
Ciprian Purice
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger