AcasăNewsPonta: Basescu si PDL au vrut sa intervina ilegal in procesul Voiculescu-ICA

Ponta: Basescu si PDL au vrut sa intervina ilegal in procesul Voiculescu-ICA

Traian Basescu si PDL au fost atacati, dur, de catre primul ministru Victor Ponta, care a declarat ca acestia au incercat sa intervina in procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, ca au fost depuse plangeri penale impotriva presedintelui suspendat al Romaniei, Traian Basescu, si PDL, acestia fiind acuzati ca au intervenit in dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

„Am fost informat asupra unei situatii extrem de grave. Este vorba despre un nou caz in care Traian Basescu si PDL incearca sa insceneze guvernului actual tot felul de actiuni pe care dupa aceea sa le foloseasca in campania electorala. Sunt inscenari grosolane, de acte normative solicitate unor persoane ramase in ministere din vremea guvernelor PDL. Despre ce este vorba? Basescu si PDL au acuzat guvernul si Ministerul Agriculturii ca va interveni in procesul pe care Ministerul Agriculturii il are in cazul activelor ICA S.A., proces in care e implicat si Dan Voiculescu. Este o actiune concertata de Basescu si stafful PDL”, a declarat Victor Ponta, citat de realitatea.net.

Acesta a dat lamuriri in privinta plangerilor penale, aratand ca Rela Sfetanescu, director in cadrul Ministerului Agriculturii, ar fi atasat ilegal o opinie a unui expert contabil cu care Ministerul nu are niciun contract.

“Ieri, doamna director Rela Stefanescu din Ministerul Agriculturii, director adus de ministrul Flutur in 2005, a trimis la Tribunalul Bucuresti o adresa si a atasat ilegal o opinie a unui expert contabil cu care Ministerul Agriculturii nu are niciun contract. Ar fi contrazis opinia initiala si expertiza celorlalti experti contabili. Ministrul a fost informat, a luat masuri si a transmis catre tribunal ca Stefanescu a actionat impotriva legii, a transmis catre DNA o sesizare penala, a dispus suspendarea din functie „, a spus Ponta.

Dan Voiculescu a fost trimis in judecata in anul 2008, fiind acuzat ca, folosindu-se de functia politica pe care o ocupa la acel moment, respectiv presedinte al Partidului Conservatorilor,  a cumparat pachetul majoritar de actiuni al Institutului de Cercetari Alimentare la un pret cu mult sub cel real.

Mai exact, acesta a cumparat patru hectare de teren ce apartineau ICA la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real, creand astfel un prejudiciu de aproximativ 8 milioane de euro.

author avatar
Ionut Zgimbau
308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger