AcasăNewsPonta: Basescu si Antonescu au impresia ca ministrul Justitiei are puteri mai...

Ponta: Basescu si Antonescu au impresia ca ministrul Justitiei are puteri mai mari

Victor Ponta, premierul si totodata ministrul interimar al Justitiei, a afirmat, miercuri seara, ca atat Crin Antonescu, presedintele interimar, cat si cel suspendat, Traian Basescu, „au impresia ca ministrul Justitiei are puteri mai mari decat are”.

Comentand pe marginea declaratiei de presa a lui Crin Antonescu, de miercuri, premierul Ponta a spus ca ministrul Justitiei nu este seful procurorilor. „Si Traian Basescu si Crin Antonescu au impresia ca ministrul justitiei are puteri mai mari decat are. Eu nu sunt seful procurorilor. Dar am dreptul sa imi spun o parere si o voi spune in CSM, si voi vota, daca va fi cazul, pentru explicatii din partea doamnei Kovesi, pentru a se vedea cum au ajuns in presa domnului Basescu convorbiri din dosare, cum e inregistrat un membru al CSAT”, a declarat Ponta, la RealitateaTV.

Presedintele interimar a spus cu scurt timp inainte, intr-o declaratie de presa, ca nu este de acord cu afirmatia premierului, care ii ceruse lui Basescu sa nu mai terorizeze cetatenii, si ca daca, in calitatea sa de ministru al Justitiei, constata acest lucru, trebuie sa ia masuri. „Am vazut o declaratie a domnului prim-ministru cu care, cu toata parerea de rau, nu pot fi de acord, in care domnia sa ii cere cetateanului Traian Basescu sa nu mai terorizeze cetatenii Romaniei. Sper ca-i doar o vorba de polemica politica si nu o vorba de ministru al Justitiei, pentru ca, daca cineva terorizeaza vreun cetaten al Romaniei, trebuie de indata luate masurile pentru ca el sa fie impiedicat sa o faca, iar daca nu, si unii cetateni ai Romaniei au probleme, atunci autoritatile statului – ministrul Justitiei, de exemplu – si nu domnul Traian Basescu sunt cei indrituiti si obligati sa ia masuri”, a spus Antonescu.

Totodata, Antonescu i-a cerut procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, sa ofere explicatii legat de „valul de anchete in masa pe care procurori ai Parchetului general sau ai DNA il desfasoara intr-un mare numar de localitati din tara”.

175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger