AcasăNewsPonta: Basescu, impotriva restituirii CASS catre pensionari

Ponta: Basescu, impotriva restituirii CASS catre pensionari

Premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele Basescu s-a opus restituirii catre pensionari a cotei din contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) perceputa incepand cu 2011, in ideea ca acest demers ar majora deficitul Fondului de sanatate.

Premierul Ponta a declarat, joi seara, la Romania TV, ca presedintele Basescu n-ar fi vrut ca statul sa returneze banii opriti pensionarilor. „Opinia domniei sale diferea de a noastra (…). Eu si domnul Georgescu am exprimat ca este optiunea noastra politica. (Basescu- n.r.) era impotriva ideii de a da inapoi acesti bani, a spus – Curtea Constitutionala a emis mai multe decizii pe aceasta tema, si ultima decizie nu facea obligatorie returnarea sau recunoasterea acestei datorii.

A fost unul dintre motivele pentru care am dat jos Guvernul Ungureanu, ca sa fiu foarte direct. A fost un angajament al nostru la care nu renuntam. Si printr-o Ordonanta de Urgenta pe care am adoptat-o ieri in sedinta de Guvern am purces la restituirea catre pensionari a acelor sume”, a spus Victor Ponta.

133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger