AcasăNewsPonta: Basescu i-a "smenuit", i-a pacalit ca la "alba-neagra" pe toti partenerii...

Ponta: Basescu i-a „smenuit”, i-a pacalit ca la „alba-neagra” pe toti partenerii internationali

Victor Ponta a sustinut, luni seara, ca Traian Basescu i-a pacalit ca la „alba-neagra”, adica i-a „smenuit” pe liderii europeni, in chestiunea referendumului si ca presiunea a fost uriasa la momentul Bruxelles.

Premierul a explicat, luni seara, la emisiunea „Ultima Ora” de la Romania TV, ca presiunea a fost imensa asupra liderilor USL in perioada Consiliului European de la Bruxelles. „A existat la momentul in care am fost la Bruxelles, dar nu doar eu, ci si Crin Antonescu a primit toate mesajele din partea partenerilor nostri. Aveau aceasta informatie de la Traian Basescu ca trebuie sa fie 50% plus 1, ca asa este corect, este constitutional si daca nu e asa inseamna ca USL-ul vrea sa fraudeze, sa distruga Romania. Presiunea a fost uriasa. Decizia noastra era destul de clara: ori ramanem, cum era corect de altfel, pe majoritatea celor prezenti, sa-l demitem pe Traian Basescu, dar Romania urma sa fie sanctionata, sa fie pusa la colt rau de tot, cand spun asta stiu ce spun, ori riscam, sa nu fie 50% oricum va fi foarte important ca vom castiga. Nu ne asteptam sa castigam cu 87 la 11, dar ne asteptam sa castigam si poate se face cvorumul, dar macar nu rupem puntile cu Uniunea Europeana, cu Statele Unite”, a spun premierul.

Ponta a considerat ca Basescu i-a pacalit pe liderii europeni, intocmai ca la „alba-neagra”. „Sunt convins ca toti partenerii internationali, cand ne-au presat cu acel 50% plus unu, nici prin cap nu le-a trecut ca Traian Basescu va face ca un smenar, adica i-a smenuit, i-a pacalit ca la alba-neagra. Le-a aratat un capac si era celalalt”, a mai sustinut Ponta.

152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger