AcasăNewsPonta: Basescu e fost capitan de nava, nu are parteneri, ci doar...

Ponta: Basescu e fost capitan de nava, nu are parteneri, ci doar subordonati

Premierul Victor Ponta a explicat motivele pentru care presedintele Traian Basescu nu se poate intelege cu Guvernul, acuzandu-l pe acesta ca este un „capitan de nave”, care este obisnuit sa intervina in treburile altorra si sa dea ordine.

Victor Ponta a explicat, joi, in timpul delegatiei la Bruxelles, motivele disensiunilor dintre Presedintie si Guver, acuandu-l pe acesta ca este un „capitan de nave” obisnuit sa aiba subalterni carora sa le dea ordine, lucru neacceptat de catre Victor Ponta si guvernul pe care il conduce.

„Din pacate, si asta a dus la conflictul din Parlament, presedintele a actionat nu doar impotriva Guvernului, ci chiar a Parlamentului si ne-am trezit intr-un fel de blocada politica. (…) Basescu este o personalitate puternica. E fost capitan de nava, asa ca el nu are parteneri egali, ci doar subordonati. Si atunci cand premierul nu e din partidul sau, e clar ca tensiunea va aparea. El vrea sa conduca Guvernul, iar o coabitare cu el, din aceasta cauza, e imposibila”, a declarat Victor Ponta, intr-un interviu pentru Financial Times, citat de Realitatea TV.

Acesta a adaugat ca va respecta legile tarii, urmand ca, in cazul in care acestea nu vor fi in conformitate cu exigentele Uniunii Europene, sa fie remediate in cel ami scurt timp posibil.

„Daca vreuna din deciziile noastre nu respecta standardele europene, eu, nu in sase luni, sau un an, ci imediat cand ma intorc acasa, impreuna cu Guvernul  vom schimba imediat”, a mai spus premierul Romaniei.

author avatar
Ionut Zgimbau
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger